Proiectul scoala biodiversitatii

0

Biodiversitatea este UNA

Proiect de educație pentru mediu pentru școlile primare și secundare din Forlì Acțiune Școala este locul de alegere pentru vorbire și experimentare, întrucât reprezintă un mediu în care tinerii își pun liber întrebări, sunt pasionați de sarcina de a cultiva gustul pentru descoperire, autotransformare și realitate.

Tema tratată este biodiversitatea. Este un proiect multianual care vizează școlile primare și secundare inferioare din municipiul Forlì.

 • Tema tratată este biodiversitatea. În special:
 • biodiversitatea în ariile protejate
 • agrobiodiversitatea
 • biodiversitatea urbană
 • Obiectivele

Creșterea gradului de conștientizare a mediului, ca proces de conștientizare a problemei protejării biodiversității;diseminarea cunoștințelor despre relația dintre om și teritoriu, dezvoltarea unei viziuni de interdependență între nivelurile la scară globală și locală, economie și mediu

Prezintă contexte critice ale speciilor invazive, evidențiind efectele negative asupra echilibrului și biodiversitățiisă abordeze descoperirea și cunoașterea teritoriului local și național, propunând modalități noi și antrenante de fructificare, care să atingă simțurile și emoțiile.

Conținuturile

O întâlnire la clasă în care a fost tratată tema Biodiversităţii sub diverse aspecte:
pericolele asociate cu pierderea biodiversităţii şi importanţa lanţului trofic din punct de vedere alimentar, cultural şi ecologic pentru viaţa noastră: importanţa echilibrului între diferitele niveluri ale piramidei ecologice.

 1. Tot în cadrul întâlnirii din sala de clasă, educatorii au desfășurat un joc interactiv (program PREZI) cu răspunsuri la întrebări pentru a aprofunda tema Biodiversitate și a învăța cum să o protejăm.
 2. Livrarea și explicarea jocului didactic „Joacă-te cu arii protejate”: un joc menit să te distrezi în clasă. Cinci echipe concurează răspunzând la întrebări despre om, natură și mediu.
 3. Livrarea și explicarea trusei educaționale pentru elevi: caietul cu activități de recunoaștere a elementelor naturale și instrucțiuni pentru construirea instrumentelor de observare a naturii și gadget-urile broșă, creion și poster cu autocolante colorate.
 4. Livrarea și explicarea trusei didactice pentru profesori: manualul tematic și cheia USB care conține materialul didactic în PDF și linkul către site-ul UNA Edutainment.

continuturileProiectul se desfășoară pe parcursul a 3 ani școlari și implică implicarea școlilor primare și gimnaziale ale claselor I și II. Fiecare an corespunde unei teme diferite legate de protecția biodiversității.

pentru primul an aferent anului școlar 2017-2018 s-a tratat tema Biodiversitatea în zonele protejate, fiind implicate școlile primare și gimnaziale ale Municipiului Forlì.
pentru al doilea an aferent anului școlar 2018-2019 a fost tratată tema Agro-Biodiversitate.
pentru al treilea an aferent anului școlar 2019-2020 va fi tratată tema Biodiversitatea Urbană.

Itinerariul educațional „Biodiversitatea este UNA” a implicat peste 680 de studenți din zona Forlì în al doilea an. Accentul acestui al doilea an a fost agro-biodiversitatea, o temă aleasă pentru a sensibiliza tinerii studenți cu privire la protecția teritoriului și a diversității biologice animale și vegetale de interes agricol, care a fost îmbunătățită datorită contribuției semnificative a.

Coldiretti Forlì-Cesena, care au furnizat materiale informative și gadgeturi pentru alcătuirea trusei didactice livrate orelor de curs; va organiza, de asemenea, o vizită la o fermă educațională pentru clasa câștigătoare a inițiativei premiului din acest an. Proiectul a beneficiat și de sprijin din partea Fiera di Forlì, Fe.R.A.Ve.Ri.,

 • Baschieri & Pellagri, Benelli, Beretta și Swarovski Optik.
 • Scopul este de a crește gradul de conștientizare asupra mediului în noile generații, educând elevii să protejeze resursele și să salveze biodiversitatea teritoriului lor.

Schimbările climatice, dezastrele naturale, poluarea, defrișările, răspândirea speciilor străine și a animalelor dăunătoare sunt de fapt subiecte care se află din ce în ce mai mult în centrul dezbaterii publice și este esențială implementarea unei conștientizări colective care nu poate porni decât de la școli și cei. care va administra teritoriul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.