Recicleaza cutiile de carton de lactate si sucuri Tetra Pak, iar Gara de Nord va fi redecorata

0

Deceiubimcartonul.ro este noua platforma online  lansata de Tetra Pak in cadrul unei campanii de informare despre importanta reciclarii ambalajelor de carton de lactate si sucuri. Aceasta campanie include o serie de actiuni de informare si colectare organizate cu sustinerea Carrefour Romania, folosind containere interactive care le multumesc celor care aduc astfel de ambalaje si sunt amplasate in importante centre comerciale din Bucuresti. Materialele obtinute in urma reciclarii ambalajelor Tetra Pak vor fi folosite pentru a decora Gara de Nord la inceputul anului viitor, impreuna cu artistii de la I Love Bucharest.

 „Deceiubimcartonul.ro este o platforma de comunicare adresata tuturor celor interesati sa contribuie la protejarea mediului prin gesturi foarte simple si firesti precum colectarea selectiva a ambalajelor de carton de lactate si sucuri si depunerea acestora in containere albastre speciale de hartie-carton pentru a fi reciclate. Suntem siguri ca vom aduce zambetul pe buzele tuturor celor care se vor alatura campaniei noastre deoarece vor fi placut surprinsi de containerele speciale interactive, realizate impreuna cu Razvan si Dani, ambasadorii campaniei”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

“Este important sa avem campanii prin care sa ii determinam pe consumatori nu doar sa constientizeze rolul pe care il au in a proteja mediul inconjurator, ci si sa participe activ la acest proces prin colectarea selectiva a ambalajelor de carton. Daca sunt colectate in containerele albastre pentru hartie-carton, cutiile de lapte, de exemplu, devin surse pretioase de materie prima pentru alte industrii, capata o noua viata. Ne bucuram sa sprijinim campania Deceiubimcartonul.ro deoarece avem nevoie de campanii de reciclare distractive, diferite. Mai multe detalii despre campanie puteti afla vizitand magazinele noastre din Carrefour Orhideea, Baneasa, Vitantis si Berceni”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing, Carrefour Romania SA.

Pe langa nenumaratele informatii utile despre colectare selectiva si reciclare, pe platforma Deceiubimcartonul.ro se regasesc si informatii despre modalitati inedite de reutilizare a ambalajelor Tetra Pak si un calendar al activitatilor organizate in cadrul campaniei, precum ateliere de confectionare de portofele folosind ambalaje de lactate si sucuri, in centrele comerciale Orhideea, Baneasa, Vitantis si Grand Arena.

Aceasta campanie completeaza eforturile de comunicare ale Tetra Pak in Romania despre importanta reciclarii ambalajelor de carton, incepute inca din 2009 in cadrul unor proiecte pilot care s-au adresat in special elevilor si cadrelor didactice.

„Asumarea responsabilitatii fata de mediu este in natura companiei Tetra Pak, fiind un principiu care guverneaza toate aspectele operatiunilor noastre, incepand cu modul in care ambalajele Tetra Pak sunt create, folosite, transportate, pana la colectarea si reciclarea lor, in vederea crearii de produse noi. Lansam aceasta noua campanie deoarece dorim sa contribuim la cresterea numarului de ambalaje de carton de sucuri si lactate colectate si reciclate in Romania”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

Ambalajele Tetra Pak contin peste 70% carton si sunt 100% reciclabile, fibrele de celuloza find refolosite de pana la 8 ori. In plus, forma ambalajelor, compoziția și greutatea lor redusa, dar și eficienta in transport, depozitare și distribuție conduc la un impact global de mediu (emisii de CO2) mai redus, in comparație cu celelalte soluții de ambalare.  La nivel mondial, numarul de cutii Tetra Pak reciclate a crescut de la 10 miliarde la 36 miliarde in decurs de numai 10 ani (2002-2011), cresterea depasind 1 miliard de cutii pe an.