Recicleta te ajuta sa te imprietenesti cu mediul!

0

Hartia este cel mai comun deseu si se elibereaza din toate domeniile de activitate, dar mai ales in birourile companiilor. Ne trece prin mana zilnic, incat de multe ori nici nu ne dam seama cat de usor o folosim. O aruncam in cosul de gunoi menajer, din neinformare, inconstienta, chiar si din nepasare, fara sa ne dam seama ca ea nu-si are locul acolo.

Hartia poate fi salvata prin refolosire sau reciclare. O tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi. Iar procesul de reciclare a hartiei genereaza cu 70% mai putina poluare decat producerea hartiei din materie prima. Hartia este biodegradabila, insa in timp ce putrezeste in gropile de gunoi, se produce metan, un gaz cu efect de sera foarte puternic. Reciclarea hartiei ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si metan si ajuta la diminuarea incalzirii globale. E timpul sa incepi sa salvezi hartia si sa te faci prieten cu mediul!

Daca te preocupa cum sa ai o atitudine prietenoasa fata de mediu si ai biroul in zona de nord a Bucurestiului, ViitorPlus te poate ajuta sa reciclezi: colecteaza pentru reciclare hartia din biroul tau. Programul Recicleta, initiat si dezvoltat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, este un proiect care imbina componenta sociala si de mediu. Recicleta colecteaza cantitati mici de hartie (pana la 150 kg) din zona de nord a capitalei, folosind cargo-triciclete conduse de persoane aflate in dificultate, carora li se asigura astfel un loc de munca stabil si posibilitatea de integrare sociala.

Citeste continuarea pe wall-street.ro