Rezultatele de pana acum ale Campaniei de constientizare a populatiei, privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat

0

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE). Prin Campania de constientizare privind uleiul uzat, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual intr-o practica obisnuita, atat in ceea ce priveste utilizatorii economici, cat si utilizatorii casnici.

Actiunile de informare, din cadrul campaniei, au fost realizate de catre voluntarii Mare Nostrum, care au beneficiat, in prealabil, de un curs de instruire. Pana in prezent au fost informati aproximativ 1500 de cetateni, despre beneficiile colectarii responsabile a uleiului uzat, atat direct, cat si prin metoda door – to – door. Acestora li se adauga peste 1600 de elevi, cadre didactice si parinti.

Ulterior perioadei de informare, a fost demarata actiunea de colectare propriu – zisa, in urma careia au rezultat 350 litri de ulei rezidual. Dintre care, cantitatea cea mai mare, de 334 de litri, a fost stransa in urma concursului “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”. Colectarea uleiului rezidual a fost realizata prin intermediul Caravanei “Ulei Uzat” si a beneficiat de sprijinul firmei, Phoenix Distribution, partener si co – finantator al proiectului.

Pe durata campaniei, oamenii s-au dovedit a fi entuziasti si receptivi la sfaturile primite, de la voluntarii Mare Nostrum. S-au interesat atat de modalitatile de colectare, cat si de posibilitatea predarii uleiului rezidual. In ciuda faptului ca, mobilizarea cetatenilor nu a fost pe masura entuziasmului lor, campania de constientizare isi atinge obiectivele – acelea de a disemina informatiile catre publicul tinta, si nu numai.