Romania a uitat sa recicleze

0

Reciclarea este de doar 1% in Romania, in timp ce media Uniunii este de 24%. La compostare procentul este de 0%, fata de media UE de 18%. Asta ne indica clar faptul ca exista un decalaj mare” a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti, in cadrul unui seminar pe tema gestionarii deseurilor, ca Romania recicleaza doar unu la suta din deseurile pe care le produce, restul fiind “depozitate”, adica tinute in gropile de gunoi.

Potrivit unui studiu in acest sens realizat la nivelul Uniunii Europene referitor la anul 2008, Romania si Bulgaria se afla pe ultimele locuri intre statele UE in aceasta privinta. Ministrul Mediului a amintit de Sistemul Integrat de Management al Deseurilor (SIMD), care ar trebui implementat in fiecare judet din tara pana in 2015, relateaza Mediafax.

Ionut Georgescu, directorul Directiei de Gestiune a Deseurilor si a Substantelor Periculoase din minister, a declarat ca este imposibil de atins tinta de reciclare de 50 la suta din totalul deseurilor produse in Romania stabilita pentru anul 2020.

In Romania, 99% din toate deseurile municipale sunt depozitate in gropi, in timp ce media europeana este de 38%.

Sursa: euractiv.ro