Terra Ecologica este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-8217055

Data: 1-08-2011

In cadrul interviului acordat Societal pentru campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Simona Cretu, presedinte al asociatiei Terra Ecologica vorbeste despre actiunile de plantare, o componenta importanta a responsabilitatii de mediu.

Ce tipuri de proiecte desfasoara Asociatia Terra Ecologica pentru a trezi contiinta de mediu a oamenilor?

Terra Ecologica este un ONG infiintat in 2006, iar primul mare proiect al asociatiei a fost Stop poluarii! Start Naturii!”. Ne-am dorit sa trezim constiinta oamenilor vis-à-vis de problemele de mediu si am inceput acest lucru prin a planta 37.000 de copaci in locatii de langa Bucuresti. Am fost primii care au dat startul cu foarte multi copaci. A fost foarte greu, locurile au fost rele, dar pe tot parcursul campaniei, care a durat 4 luni – am inceput chiar de Ziua Nationala a Romaniei pe 1 decembrie ceea ce era incredibil, dar asa a fost sa fie. Am incercat sa implicam foarte multi voluntari, foarte multi oameni, trimiteam comunicate de presa mereu. Ne-am dorit sa trezim constiinta de mediu. Practic consider ONG-ul Terra Ecologica prin tot ceea ce am facut, un promotor al miscarii eco in Romania.

Cum afla publicul despre actiunile voastre?

Pana in prezent am plantat aproximativ 120.000 de copaci, majoritatea in localitati in si din jurul Bucurestiului, iar acum recent am plantat la Belciugatele. Ne promovam actiunile pe www.terraecologica.ro si pe www.terraecologica.ablog.ro. Partea de comunicare a fost foarte importanta, am tinut tot timpul un jurnal al plantarilor pentru cei care vor sa intre. Cred ca este destul de clar deci ca este vorba de dezoltare durabila.

Simona Cretu, Presedinte al Asociatiei Terra Ecologica

Asociatia Progenies este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Asociatia REPER21 este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” 50 de specialisti vor evalua siturile Natura 2000 Poteci istorice: pe urmele vanatorilor de munte Asociatia LEAP este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila! ” Fundatia TERRA Mileniul III organizeaza “Maratonul Comunicarii” ANPCDEFP este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” Comisia Europeana a aprobat 183 de proiecte in domeniul mediului RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara

logo_societal-6367128

eventubebig-3279089