WWF pune in concurs un panou solar, in cadrul campaniei Ora Pamantului

0

WWF-Romania lanseaza concursul national „Energie de la soare, de Ora Pamantului”, in cadrul campaniei Earth Hour 2014. Cetatenii care vor sa treaca la surse curate de energie si sa-si reduca amprenta de carbon pot castiga un sistem de panouri solare pentru consum domestic in valoare de 20.000 de euro, iar premiul include si serviciile de instalare. WWF spera ca acest concurs sa genereze o dezbatere publica si sa-i motiveze pe oameni sa se informeze cu privire la beneficiile energiei solare si la potentialul acesteia de a acoperi nevoile noastre crescande de energie, intr-o societate din ce in ce mai dezvoltata si mai urbanizata.

Campania Earth Hour de anul acesta cuprinde astfel doua provocari principale: una adresata oraselor din Romania de a organiza actiuni diverse pentru comunitatile lor, manifestari inspirate din tematica de mediu, pentru a castiga titlul de Capitala Earth Hour 2014 si o provocare adresata cetatenilor, la nivel individual, de a trece la o sursa nepoluanta de energie si de face si alte schimbari in stilul de viata.

Earth Hour este cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie care a pornit in 2007 de la gestul simbolic de a stinge luminile pentru o ora, in ultima sambata a lunii martie. Miscarea s-a nascut din dorinta de a mobiliza masele sa actioneze si sa ceara totodata masuri de la factorii de decizie privind schimbarile climatice. In prezent, Earth Hour coalizeaza o comunitate de peste doua miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase din 153 de tari care participa la stingerea luminilor pentru a-si arata preocuparea fata de problemele de mediu.

Conform studiilor realizate pentru WWF, 6 din 10 romani au auzit de Earth Hour si 4 din 10 sarbatoresc Earth Hour. Concursul lansat astazi este unul dintre multele modalitati prin care WWF Romania ii incurajeaza pe oameni sa se implice sau sa faca schimbari pentru un viitor durabil. Panoul solar este donat de compania austriaca Fronius International GmbH organizatiei WWF, care a decis sa-l puna in concurs cu ocazia campaniei Earth Hour 2014.

Modalitatea de participare este simpla si se face in baza Regulamentului disponibil pe site-ul www.ora-pamantului.ro. Participantii trebuie sa raspunda corect la 6 din 9 intrebari legate de energia solara si sa completeze un scurt formular de final care va fi evaluat de echipa WWF si compania Fronius.

Calendarul concursului este urmatorul:

– completarea chestionarului de pe www.ora-pamantului.ro: 12 – 20 martie 2014

– evaluarea rezultatelor: 20-26 martie 2014

– anuntarea castigatorului: 27 martie 2014

– decernarea premiului: 29 martie 2014, in cadrul evenimentului Earth Hour organizat de WWF-Romania in Bucuresti. WWF va inmana castigatorului un voucher care atesta premiul.

– amplasarea panoului solar: in perioada aprilie-octombrie 2014, intr-un interval agreat de comun acord intre compania Fronius si persoana castigatoare.

Mai multe detalii despre Earth Hour in Romania puteti citi pe website-ul oficial: www.ora-pamantului.ro.