Alianta Civica a romilor a lansat un apel pentru boicotarea produselor fabricate in Franta

0

Alianta Civica a romilor din tara noastra a lansat un apel pentru boicotarea la nivel european a produselor fabricate in Franta. In plus, reprezentantii organizatiei vor sa iasa in strada pe 6 septembrie, la Paris, ca sa protesteze fata de masurile autoritatilor franceze impotriva romilor.

“Boicotati la nivel european produsele si serviciile de origine franceza pentru a-i aminti guvernului francez ca drepturile fundamentale nu se negociaza”, se arata in comunicatul Aliantei din care fac parte 21 de asociatii de romi din Romania.

Apelul a fost trimis tuturor organizatiilor pentru apararea romilor din intreaga Europa.

“Facem apel la boicot incepand cu 6 septembrie, data la care Franta organizeaza un summit unde nu sunt invitate decat cateva tari europene pentru a discuta problema romilor”, a declarat pentru AFP, presedintele Aliantei Civice, David Mark.

Liderii romilor din tara noastra ii cheama, pe 6 septembrie, la „un protest international”  pe toti cei care vor sa se alature cetatenilor acestei etnii pentru a reclama „politica de purificare etnica a guvernului francez”.

Ministerul francez al imigratiei organizeaza pe 6 septembrie “un semninar de lucru despre azilul si imigratia romilor”, unde sunt invitati reprezentanti din Germania, Spania, Grecia, Italia, Marea Britanie si Belgia, care asigura acum presedintia rotativa a Uniunii Europene.

Potrivit ministrului italian de interne, Roberto Maroni, la aceasta reuniune se va discuta despre soarta romilor.

Sursa: evz.ro