Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-1875010

  ies-2832117

300x105-2987673

ypc-5251653

logo_rs-5734633

elsa_romania-7202094

Data: 16-07-2010

Partida Romilor Pro Europa a lansat de la 1 iulie a.c cel mai important proiect care va promova anteprenoriatul social in cadrul comunitatilor de romi din Romania. Proiectul se va desfasura pe o perioada de trei ani şi se adreseaza atât comunitătilor de romi, cât şi autoritatilor locale si centrale. Activităţile proiectlui se vor desfasura in toate cele opt euro-regiuni.

Proiectul se va derula in parteneriat cu Forumul European al Romilor si Nomazilor si va beneficia de finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – “Investeste in oameni” .

Obiectivul principal al proiectului este acela de a constitui un sistem adaptat de sprijinire a dezvoltarii anteprenoriatului social adresat comunitatilor dezavantajate de romi, prin: Promovarea anteprenoriatului social in comunitatile de romi; dezvoltarea a 150 de grupuri de initiativa in cadrul comunitatilor de romi din Romania; infiintarea a cel putin 20 de initiative pilot de antreprenoriat social; elaborarea si depunerea spre finantare a minimum 70 de proiecte pentru dezvoltarea anteprenoriatului social; crearea a 200 de noi locuri de munca.

Printre cele mai importante rezultate pe care le vom obtine prin implementarea acestui proiect national se vor numara: implicarea activa a 3000 de persoane provenite din grupuri defavorizate in initiative de anteprenoriat social, infiintarea retelei nationale pentru promovarea anteprenoriatului social si depunerea unui proiect de lege pentru sustinerea si dezvoltarea anteprenoriatului social.

Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate Conferinta “Educatia copiilor de etnie roma din judetul Mures” Discriminarea este problema societatii intregi Conferinta “Educatia copiilor de etnie roma din judetul Mures” Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate Ambasada SUA avertizeaza Baia Mare. Motivul: hotararea de a desfiinta un cartier al tiganilor Mestesugurile rome se prezinta in centrul Clujului Ce inseamna sa discriminezi? Ce inseamna sa pui etichete oamenilor pe care nu ii cunosti? Suceava beneficiaza de o strategie de dezvoltare interculturala Campanie de informare si constientizare”Acum ai o sansa in plus, invata mai departe!” a persoanelor de etnie roma

Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania

sigla_civic_color_jpeg-3688277

nonguv-6787980