Aproximativ 100 de membri ai ONG-urilor rome au protestat in fata Ambasadei Frantei

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-2376507

  ies-5328414

300x105-3411628

ypc-1689438

logo_rs-9056232

elsa_romania-6448609

Data: 7-09-2010

Aproximativ 100 de persoane membre ale ONG-urilor rome au protestat in fata Ambasadei Frantei din Bucuresti impotriva expulzarilor colective a romilor din Franta.

Protestul este organizat de Alianta Civica a Romilor din Romania, Asociatia Florarilor Bucuresti, mai multe organizatii membre ale Coalitiei Antidiscriminare (ACCEPT, APADOR-CH, Centru de Resurse Juridice, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Romani CRISS, Liga Pro Europa, Reteaua Europeana impotriva Rasismului in Romania).

Protestul a fost sustinut si de catre organizatiile membre ale Aliantei Civice a Romilor din Romania in Timisoara, Constanta, Petrosani si Cluj Napoca.

Marian Daragiu sustine ca repatriatii din Franta nu sunt infractori, iar problema de fond nu este libera circulatie si saracia extrema in care se zbate marea majoritate a populatiei rome.

La randul sau, reprezentantul studentilor romi Florin Manole a acuzat si faptul ca Guvernul Romaniei si MAE nu au o strategie de comunicare pe timp de criza si ca “nici UE, nici Romania nu au invatat nimic din criza din Italia”.

Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate Conferinta “Educatia copiilor de etnie roma din judetul Mures” Discriminarea este problema societatii intregi Conferinta “Educatia copiilor de etnie roma din judetul Mures” Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate Ambasada SUA avertizeaza Baia Mare. Motivul: hotararea de a desfiinta un cartier al tiganilor Mestesugurile rome se prezinta in centrul Clujului Ce inseamna sa discriminezi? Ce inseamna sa pui etichete oamenilor pe care nu ii cunosti? Suceava beneficiaza de o strategie de dezvoltare interculturala Campanie de informare si constientizare”Acum ai o sansa in plus, invata mai departe!” a persoanelor de etnie roma

Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania

sigla_civic_color_jpeg-1541183

nonguv-6421174