Bune practici in integrarea in munca a femeilor rome

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost invitata de Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Bulgaria si de partenerii sai italieni Fundatia Giacomo Brodolini si regiunea Marche sa participe la proiectul „Dincolo de margini – Strategii de integrare a femeilor apartinand minoritatilor etnice, cu precadere a femeilor rrome pe piata muncii”.

Proiectul isi propune sa genereze un proces de invatare reciproca si de schimb de experienta intre cele trei tari în domeniul masurilor active de ocupare pentru femeile apartinand minoritatilor etnice, cu precadere rrome. Proiectul este finantat de Comisia Europeana Directoratul Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse. Mai multe detalii puteti gasi in documentul anexat.

Va solicitam sprijinul si colaborarea pentru prezentarea experientei romanesti in catalogul de bune practici in abordarea integratoare (Mainstreaming) a femeilor apartinand minoritatilor etnice pe piata muncii.

Institutiile, organizatiile care doresc sa ne impartaseasca experienta lor sunt rugate sa completeze formularul anexat si sa il transmita pe e-mail la adresa [email protected] pana la data de 5 iunie 2009. De asemenea, daca cunoasteti alte organizatii care au avut experiente interesante in acest domeniu va rugam sa le transmiteti aceasta informatie.

Exemplele relevante si completate corespuzator vor fi postate pe site-ul Stiri ONG (www.stiriong.ro) la o sectiune special dedicata a portalului ce se va intitula „Exemple de buna practica”. Ele vor fi de asemenea reflectate in raportul national. In luna iunie un grup de experti va selectiona un numar de cazuri pentru a fi incluse in catalogul on-line de bune practici din cele trei tari gazduit de Fundatia Giacomo Brodolini. Fundatia Brodolini este o organizatie italiana prestigioasa, reprezentant al acestei tari in Observatorul European al Ocuparii.

Pentru a asigura fidelitatea informatiei va rugam ca, in masura in care acest lucru este posibil, sa ne transmiteti formularul completat direct in limba engleza intrucat limba de redactare a catalogului de bune practici va fi limba engleza.

Accesati Descrierea proiectului

Descarcati Formularul de prezentare a exemplelor de bune practici – Varianta RO si EN