Cand stai ilegal intr-o alta tara, nu ai drepturi si nu existi

0

„Cand stai ilegal intr-o alta tara, nu ai drepturi si nu existi”- acesta este sloganul campaniei media de informare, Omul invizibil, derulata de Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania, in perioada martie- iunie 2013.

Campania se adreseaza migrantilor aflati ilegal pe teritoriul Romaniei, solicitantilor de azil si strainilor care beneficiaza de protectie internationala sau de protectie temporara in Romania dar si institutiilor cu competente in domeniul migratiei si vizeaza informarea acestora despre programele de repatriere voluntara asistata din Romania. Campania isi propune, de asemenea, sa expuna si publicul general din Romania la problematica migratiei, o tema de interes actual in statele europene.

Mesajul campaniei se axeaza pe dificultatile pe care le intampina migrantii aflati ilegal intr-o tara si le prezinta acestora posibilitatea repatrierii voluntare in tara de origine, o solutie de intoarcere acasa cu demnitate.

Spoturile campaniei vor fi difuzate de posturile radio Europa FM, Pro FM National si de 16 canale de televiziune cu acoperire nationala. Spoturile radio sunt bilingve, in romana si in engleza, franceza, araba si chineza.

Campania se deruleaza in cadrul proiectului “Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntara Asistata si Reintegrare (RVAR) in Romania” (Contract nr. RF/11.01-01.01), cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) si al agentiei Tempo Advertising.

Spoturile sunt disponibile aici.