Costesti, jud. Buzau – Gradinita de vara si-a deschis portile pentru 25 de prescolari din comuna

0

Centrul de Advocacy si Drepturile Omului – CADO, Agentia de Dezvoltare Comunitara Buzau, Scoala Gimnaziala Costesti si Institutia Prefectului Buzau au deschis Gradinita de vara din comuna Costesti, jud. Buzau. Gradinita de vara va functiona in perioada 7 august – 7 septembrie 2015, oferind 25 de locuri pentru prescolarii romi si neromi din comuna.

Copiii selectati in cadrul Gradinitei de vara vor fi ghidati de educatoarea Daniela Barbu. Activitatile didactice ale gradinitei sunt programate timp de o luna, in fiecare zi de luni, marti, miercuri, joi si vineri, intre orele 9:00 – 13:00. Prescolarii participanti in program vor primi o gustare hranitoare chiar in cadrul gradinitei, in fiecare zi in care sunt prezenti la activitati.

Timp de patru saptamani, educatoarea organizeaza cu prescolarii selectati diferite jocuri si activitati, prin care acestia au ocazia sa descopere mediul inconjurator, sa isi dezvolte vocabularul si abilitatile practice, sa lucreze in echipa, sa isi descopere abilitatile artistice, matematice, civice si multe altele.

Ne dorim sa oferim copiilor din familiile cele mai vulnerabile din Costesti ocazia sa experimenteze pentru prima oara bucuria de a invata impreuna intr-un mediu de studiu propice si atragator. Un copil pregatit in gradinita este un copil cu sanse mai mari sa faca fata provocarilor din mediul scolar: prezenta zilnica la orele de curs, pregatirea temelor, participarea la diferite activitati, teste, dar si relationarea cu colegii si cadrele didactice.“, a declarat Cerasela Banica, presedinta Centrului de Advocacy si Drepturile Omului.

Centru de Advocacy si Drepturile Omului – CADO – actioneaza pentru promovarea conceptului de advocacy si pentru cresterea capacitatii societatii civile si a indivizilor de a preveni si combate cazurile de abuz si violare a drepturilor omului sau de discriminare de orice fel.

Mai puternici pentru Costesti este un proiect educational si de activare civica dedicat comunei Costesti, jud. Buzau. Proiect derulat de Centrul de Advocacy si Drepturile Omului in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Comunitara Buzau, Scoala Gimnaziala Costesti si Institutia Prefectului Buzau, in perioada aprilie 2015 – aprilie 2016. Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul fondului ONG in Romania cu suma de 73958 EUR.