Evenimente pentru promovarea culturii rome

0

Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma – Centru infiintat in proiectul „Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca – Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma” organizeaza in luna februarie 2012 in cadrul Unitatii Culturale evenimente cu scopul de a promova cultura roma si imaginea diversa si complexa a romilor in randurile populatiei majoritare.

Ziua Dezrobirii romilor, 20 februarie 2012

CISPER Centru Tirgu Mures va organiza in data de 20 februarie 2012, ora 14.00 la sediul sau din Str. Calarasilor, numarul 34/16, o dezbatere podium despre Incheierea Dezrobirii Romilor din Romania evidentiind aspecte ale robiei romilor si momentele, respectiv consecintele dezrobirii.

Prin aceasta dezbatere se doreste schimbarea imaginii minoritatii rome in viziunea majoritatii, promovarea de informatii corecte asupra istoriei romilor, crestertea gradului de cunoastere a propriei istorii de catre romi si promovarea serviciilor oferite de Centrul de Incluziune pentru Persoanele de etnie roma.

Auditii pentru admiterea in programul ”Micul Ceteras”, 27-29 februarie 2012

CISPER Centru Tirgu Mures doreste sa piloteze un program de mentorat si instruire a viitorilor violonisti. Programul se va denumi ”Micul ceteras” si va fi coordonat de catre Alex Moldovan, castigatorul concursului tinerilor violonisti romi din 2011 organizat cu ocazia Zilei Lautarului Rom.

Scopul activitatii este sprijinirea formarii viitorilor tineri violonisti prin indrumarea unor artisti profesionisti, respectiv indrumarea acestora catre Liceul de Arta din Tirgu Mures unde se poate observa o scadere dramatica a numarului de elevi de etnie roma.

Auditiile vor avea loc la sediul CISPER Centru Tirgu Mures, Str. Calarasilor, numarul 34/16.