Festivalul Solidaritatii “Pakivalo”

0

“Solidaritatea se practica si se demonstreaza” – sunt cuvintele prin care sociologul Nicolae Gheorghe, fondatorul miscarii romilor din Romania si unul dintre cei mai apreciati intelectuali romi din Europa, cu un an in urma, cand a parasit aceasta lume, ne indemna sa ne afirmam calitatea de cetateni ai Romaniei si ai Uniunii Europene.

In semn de solidaritate, un grup voluntar de organizatii, artisti, animatori, personalitati ale vietii culturale si politice din Romania care militeaza pentru o societate mai deschisa la inţiativa asociaţiei Romano ButiQ, si-a propus organizarea unui Festival al Solidaritatii Inter-comunitare la Bucuresti.

Festivalul Solidaritatii Pakivalo va avea loc pe 8 August 2014 incepand cu orele 16h00, la Muzeul Culturii Romilor, in str. Drumul Sabareni, nr.101 -125, sector 6, Bucuresti. Fiecare organizatie ce contribuie la acest eveniment va pregati o activitate, printre care: o lectie de istoria Romilor, ateliere de pictura, darabane, bricolaj, mestesuguri pentru copii dar si street dance, fotografie, teatru si concerte: Marian Mexicanu,  MahalaRai Banda, Amfifanfare din Franta si ansamblul Grigoras Dinicu al Centrului de Cultura al Romilor.

Pakiv (in limba romani) este un pact de loialitate, incredere si cinste intre persoane. Organizatorii isi doresc sa faca din Pakivalo un calificativ folosit de toti, in spiritul solidaritatii inter-etnice si inter-culturale promovate de reputatul sociolog Nicolae Gheorghe, care a parasit aceasta lume, cu un an in urma, pe 8 august.