Fundatia Romani CRISS ofera asistenta pentru scrierea de proiecte ONG-urilor care isi desfasoara activitatea in comunitatile de romi

0

Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii – Romani CRISS este o organizatie neguvernamentala, infiintata la 4 aprilie 1993. Romani CRISS apara drepturile romilor din Romania, ofera asistenta legala in cazurile de abuz si lucreaza pentru combaterea si prevenirea discriminarii rasiale impotriva romilor in toate domeniile vietii publice, inclusiv in educatie, locuire si sanatate.

„Suport pentru comunitatile de romi!”, este o initiativa voluntara oferita de membrii Fundatiei Romani CRISS, in sprijinul unui numar de maxim 10 organizatii non-guvernamentale, care lucreaza direct cu comunitatile locale de romi.

Astfel, daca sunteti Asociatie sau Fundatie constituita potrivit Ordonantei 26/2000, daca reprezentati interesele unei comunitati in care locuiesc cu precadere romi ce se confrunta cu inegalitati, discriminare, saracie, somaj, segregare, un slab interes al oamenilor fata de deciziile autoritatilor, daca ati identificat un potential de activitate economica in comunitatea dvs. si doriti sa faceti o schimbare, va puteti adresa Fundatiei Romani CRISS, pana pe data de 28.09.2014, cu o cerere de asistenta in vederea realizarii unei propuneri de finantare completand formularul atasat. În data de 29.09.2014 se vor anunta initiativele selectate in vederea scrierii de proiecte.

Romani CRISS face apel catre romi, in mod special tinerii romi, cu experienta in diferite domenii de activitate (juristi, PR, avocati, contabili, manageri etc.) sa se alature acestui demers, oferind asistenta gratuita si sprijin organizatiilor de romi care lucreaza direct in comunitațile dezavantajate.
Romani CRISS va sprijinii in urmatoare perioada inclusiv grupuri de initiativa care doresc sa se constituie intr-o forma asociativa oferind, in funcție de resursele disponibile, sprijin in vederea infiintarii si dezvoltarii acestor inițiative.

Datele de contact sunt: tel. 0213107070 – sau e-mail: [email protected]

Programul „Suport pentru comunitatile de romi!”, nu beneficiaza de finantare, fiind o activitate voluntara oferita de membri din Romani CRISS. Programul vine in sprijinul unui numar de maxim 10 organizatii non-guvernamentale din tara, care lucreaza direct cu comunitatile locale de romi. CRISS va oferi suport in vederea identificarii problemelor comunitare si realizarii de propuneri de finantare, in urma unui proces de selectie. Datele oferite nu vor fi facute publice.

V-am invitat sa completati formularul Suport pentru comunitatile de romi oferit de Romani CRISS. Pentru a-l completa, accesati:
https://docs.google.com/forms/d/1pvKkX8GMJ7pffiS_523hFBILquRwrLfrcjSXt6uZGw4/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link