Implicare, constientizare si sensibilizare la Calarasi in cadrul campaniei Consens

0

Proiectul Consens a continuat seria evenimentelor dedicate informarii, constientizarii si sensibilizarii femeilor de etnie roma cu privire la riscurile si efectele negative ale violentei domestice prin derularea unui nou seminar in regiunea Sud-Muntenia, in localitatea Calarasi (Calarasi), care a avut loc la sfarsitul lunii august, in zilele de 24 si 25.

Seminarul a fost moderat pe parcursul celor doua zile de expertii proiectului, acestia abordand gradual tematica violentei domestice: cauze, factori, componente, actori, efecte negative si constientizarea acestora, moduri de abordare si de protectie, pasii de urmat pentru solicitarea si primirea ajutorului in caz de nevoie, etc.. Subiectele tratate au fost discutate cu participantii intr-o maniera interactiva si au inclus exercitii individuale si de grup, jocuri de rol pentru o mai buna intelegere a conceptelor si informatiilor prezentate.

La acest eveniment au participat peste 45 de persoane, femei de etnie roma, lideri ai comunitatilor locale de romi, dar si reprezentanti ai autoritatilor de la nivelul judetului Calarasi: AJPIS Calarasi, Inspectoratul Judetean de Politie Calarasi, Consiliul Judetean Calarasi, Partida Romilor “Pro-Europa” Calarasi, Protoieria Calarasi, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Anti-Drog Calarasi.

Seminarul s-a bucurat de o participare foarte activa din partea autoritatilor locale, ai caror reprezentanti s-au implicat in mod constructiv si foarte deschis in discutiile purtate.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Club Ecotur Dora D’Istria in parteneriat cu Asociatia Femeilor Europene pentru Dezvoltare Economica si Sociala in cadrul proiectului “CONSENS – Campanie de constientizare si sensibilizare privind efectele negative ale violentei in familie in randul populatiei de origine rroma din Regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia“, proiect finantat printr-un grant acordat de Norvegia in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, prin programul de finantare RO20 “Violenta domestica si violenta bazata pe deosebirea de sex”.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Pentru informatii oficiale despre granturile norvegiene, va rugam sa accesati www.norwaygrants.org.