Invinge-ti frica, descopera diversitatea in Biblioteca Vie!

0

Grupul de Initiativa Interculturala al Tinerilor din Judetul Suceava – INTERCOOLT organizeaza in premiera judeteana Biblioteca Vie in data de 3 martie, la Muzeul Bucovinei, intre orele 11.30-15.30.

Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita — dumneavoastra, ca cititor, puteti imprumuta o carte pentru o perioada limitata de timp (40 minute). Exista insa doua aspecte importante: cartile sunt fiinte umane si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

„Cartile” din Biblioteca Vie sunt reprezentanti ai grupurilor etnice din judetul Suceava, oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare sau oameni care se confrunta sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri de etnie, rasa, religie etc. si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale.

Biblioteca Vie promoveaza respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, atrage atentia asupra diversitatii culturale din judetul Suceava, stimuleaza dialogul intercultural, pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.