Liceenii, provocati sa nu discrimineze

0

 Peste 80 de liceeni au participat la o serie de dezbateri privind discriminarea, rasismul si combaterea stereotipurilor culturale negative, intre 27 mai si 8 iunie, organizate de Policy Center for Roma and Minorities.

Caravana nationala “Provocare la nediscriminare” a ajuns in Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, unde elevii au fost provocati de jurnalisti, psihologi si alti invitati sa analizeze problemele de discriminare si efectele acestora.  „Am fost bucuros sa constat ca tinerii din licee sunt mai toleranti si mai deschisi la minte decat cei mai multi dintre parintii lor. Mentalitatile nu se schimba de la un an la altul, dar cred ca in mare, Romania e pe drumul cel bun in aceasta privinta”, a declarat Dragos Bucurenci, dupa dezbaterea de la Buzau.

Cei mai multi dintre tineri au mentionat ca sunt putin informati cu privire la subiectul romilor si ca in general informatiile le obtin din mass-media.

Policy Center for Roma and Minorities si-a propus sa implice tinerii in discutiile publice pentru a-i informa si a le afla parerile despre cazurile de discriminare.

Policy Center for Roma and Minorities dezvolta in Romania si in Italia o campanie de constientizare pentru a diminua atitudinile negative fata de romi, implicand in mod egal membri ai minoritatii rome si cetatenii de alte etnii. Actiunile principale sunt bazate pe filme, documentare si clipuri, dar si sport si educatie, ca mijloace predilecte pentru stimularea participarii active la viata civica a cetatenilor romi si ne-romi.