Masuri de ocupare pentru romi, in Regiunea Nord-Est

0

Asociatia Pakiv Romania, prin Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma Iasi, a organizat in perioada 10 Noiembrie 2011 – 10 Martie 2012 campania pentru ocuparea fortei de munca “Masuri de ocupare pentru romi, in Regiunea Nord-Est.”

Campania s-a desfasurat in cadrul proiectului “Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca – Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Scopul campaniei a fost reducerea ratei somajului si promovarea serviciilor oferite persoanelor de etnie roma, aflate in cautarea unui loc de munca.

In acest context in data de 17 noiembrie 2011 a fost organizata o masa rotunda la sediul CISPER NE unde au fost invitati si au participat specialisti si reprezentanti de la mai multe institutii guvernamentale (AJOFM, ITM, Primaria Iasi), angajatori (S.C. SALUBRIS S.A, CORPORATION PC) si formatori (AJOFM, Centrul de Informare si Consiliere Iasi, Fundatia Iosif), a caror concluzii si recomandari au fost urmatoarele:

1. Integrarea populatiei de etnie roma este absolut necesara sa se realizeze prin asigurarea de sanse egale in domeniul ocuparii;

2. Reducerea ratei somajului in randul populatiei de etnie roma reprezinta o prioritate nationala;

3. Dezvoltarea stimei de sine a cetatenilor de etnie roma nu se poate realiza decat prin cresterea gradului de educatie si implicit cresterea gradului de ocupare.

De asemenea, in aceasta perioada, au fost contactati telefonic agenti economici, potentiali angajatori, formatori din diferite domenii de activitate, intocmindu-se lunar baze de date cu locurile de munca disponibile si cursurile de formare la care pot fi inscrisi beneficiarii proiectului nostru.

Prin organizarea campaniei pentru ocuparea fortei de munca, Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma Iasi a urmarit schimbarea atitudinii sociale privind grupurile vulnerabile si combaterea formelor de discriminare, precum si eliminarea prejudecatilor negative despre persoanele de etnie roma.

Informatii suplimentare puteti solicita domnului Ovidiu Calin, Responsabil evenimente si conferinte, E-mail: [email protected], [email protected]