ONG-urile sustin refacerea comunitatilor de romi

0

Asociatia „Euroactiv” Suceava a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute o intalnire in cadrul careia s-au diseminat rezultatele proiectului „Imputernicirea Comunitatilor de romi, in influentarea si monitorizarea agendelor locale din Romania”.

Au participat aproape 30 de persoane, primari, viceprimari, mediatori scolari, invatatori din Berchisesti, Dumbrava – Cornu Luncii, Dolhasca, Dolhestii Mici. Din partea Agentiei de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” finantatorul proiectului, a participat profesorul Constantin Tanasa.

Pe baza proiectului, in comuna Berchisesti, in comunitatea de romi din Spinarie, s-a acoperit cu balast o portiune de drum si s-a extins reteaua electrica pentru cinci locuinte. La Cornu Luncii, in comunitatea de romi din Dumbrava, s-a curatat si amenajat o fantana si s-a realizat refacerea iluminatului public din comunitatea de romi. In comunitatea de romi Podisor, din comuna Dolhestii Mici, s-a amenajat un punct de colectare a deseurilor menajere, in timp ce pentru romii din Gulia s-a construit o fantana noua si s-au reamenajat fantanile existente.

Sursa de finantare a prezentului proiect provine de la Banca Mondiala implementat de Fondul Japonez, prin Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”.

Sursa: monitorulsv.ro