Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate

0

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, in parteneriat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, Universitatea de Vest Timisoara si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, organizeaza primul seminar regional de informare si promovare a proiectului “Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate”.

Seminarul cu tema “Incluziunea sociala a fostilor detinuti pe piata muncii si in societate” are drept scop schimbul de informatii si bune practici intre organizatiile implicate in implementarea proiectului si partile interesate, in vederea incurajarii dialogului cu angajatorii din spatiul public si privat, parteneri sociali si reprezentanti ai comunitatii, pentru identificarea celor mai bune solutii de integrare pe piata muncii a fostilor detinuti.

La eveniment vor participa reprezentanti ai organizatiilor partenere in cadrul proiectului, reprezentanti ai autoritatilor publice care au ca domeniu de activitate incluziunea sociala, institutii publice locale, ONG-uri, asociatii si fundatii de servicii sociale. Printre principalele teme ce vor fi prezentate si dezbatute in cadrul seminarului enumeram: “Mentalitati si prejudecati colective, bariere in calea reintegrarii in societate a fostilor detinuti”, “Prevenirea comiterii de infractiuni in rândul minorilor si tinerilor”, “Reforma sistemului de reintegrare sociala a detinutilor” si “Modalitati si beneficii de angajare a detinutilor”. Acest prim seminar deschide o serie de opt seminarii regionale organizate in cadrul proiectului in cele opt regiuni ale tarii, cu scopul de a promova la nivel national importanta  incluziunii sociale a fostilor detinuti si obiectivele si povestile de succes ale proiectului.

Evenimentul va avea loc in data de 21 iunie, la Hotel Delta 4 stele, Strada Isaccei nr.2, Judetul Tulcea, intre orele 09:00-16:00.

Proiectul de incluziune sociala “Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si reintegrarea lor in societate” sustine si promoveaza dezvoltarea sanselor fostilor detinuti de a se reintegra pe piata muncii si in societate, cu scopul de a preveni si combate fenomenul de recidiva si infractionalitate.