Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate

0

Aproximativ 80% din populatia aflata in penitenciarele Romaniei este formata din recidivisti, releva un sondaj realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Majoritatea celor care parasesc penitenciarele poarta un stigmat de care cel mai probabil nu vor scapa o viata: sunt priviti cu retinere de cei din jur, oricat ar incerca sa demonstreze ca au dreptul la o noua sansa.

Pentru a sustine revenirea fostilor detinuti in societate, dar si pe piata muncii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania, in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania) implementeaza proiectul ”Viata dupa gratii” POSDRU/96/6.2/S/60000.

Evenimentul Sprijin pentru revenirea pe piata muncii si integrarea in societate a persoanelor care au fost private de libertate reprezinta una dintre activitatile care servesc integrarii sociale a persoanelor privative de libertate, fiind parte dintr-o serie de conferinte si dezbateri ce se vor desfasura in mai multe locatii din Romania, pe tema inegalitatilor cu care fostii detinuti se confrunta in societatea noastra. Pana la sfarsitul anului vor fi organizate 16 intalniri, primele dintre ele fiind la Bistrita (10 iulie 2012), Cluj-Napoca (11 iulie 2012), Vaslui (24 iulie 2012), Bacau (25 iulie 2012), Bucuresti (7 august 2012) si Ploiesti (9 august 2012). Organizatiile non-guvernamentale interesate de problema reintegrarii socio-profesionale a acestui grup vulnerabil sunt invitate sa participe la aceste seminare locale.

Proiectul POSDRU/96/6.2/S/60000 ”Viata dupa gratii” este cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2. „Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.

Relatii suplimentare: Poliana CATALIN, email [email protected], Tel 0723 641 782