Suceava beneficiaza de o strategie de dezvoltare interculturala

0

Aceasta a fost conturata de un grup de tineri membri ai comunitatilor etnice din judet in cadrul proiectului Diversitatea face Diferenta, implementat de Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala (FPDL) si Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune si cofinantat de Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Strategia de dezvoltare interculturala a judetului Suceava, a fost dezvoltata de Grupul de Initiativa Interculturala al Tinerilor din Judetul Suceava – Intercoolt – in cadrul a doua ateliere sustinute de experti in domeniu si validata prin mai multe evenimente de consultare publica inedite organizate in judet de la inceputul lunii noiembrie: cafenele publice si biblioteci vii.

Participantii de la aceste evenimente, suceveni de toate virstele si din toate domeniile au identificat obstacole, oportunitati si solutii pentru proiectele elaborate de tineri pe cele patru domenii de interventie ale strategiei: comunicare interculturala si voluntariat, educatie, participare publica si antreprenoriat.

Coordonatorul tanarului grupului de initiativa, Andreea Buzec a declarat ca „dezvoltarea interculturala reprezinta oportunitatea de a lucra impreuna si de a pune in valoare diferentele de natura culturala, etnica, religioasa ca resurse pentru dezvoltarea de initiative care sa vina in intampinarea nevoilor comunitatilor din judetul Suceava”.

Daca vreti sa aflati mai multe despre prima strategie pentru dezvoltare interculturala a unui judet, respectiv Suceava, despre dialog intercultural, implicare in promovarea diversitatii ca resursa pentru dezvoltarea unui teritoriu prin parteneriat si voluntariat, despre evenimente in nota interculturala, activitatile grupului de initiativa Intercoolt si oportunitati de colaborare in aceasta sfera, puteti vizita site-ul www.diversitateafacediferenta.ro.