Tutorat si burse pentru liceenii si absolventii de liceu romi

0

Programul de Dezvoltare Personala Profesionisti romi in domeniul medical lanseaza astazi cea de-a sasea sesiune de inscrieri in cadrul programului de tutorat si burse adresat liceenilor si absolventilor de liceu romi care isi doresc ca in acest an sa sustina examenul de admitere in cadrul unei institutii de invatamant din domeniul medicinei umane.

Tinerii romi cu varsta maxima de 35 de ani (nascuti incepand cu data de 1 octombrie 1978, inclusiv), care in anul academic 2012-2013 sunt inscrisi in ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecventa redusa), dar si absolventii de liceu romi care au obtinut diploma de bacalaureat in anii anteriori si care nu sunt incadrati intr-o alta forma de invatamant, pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro sectiunea BURSE ROMI, pana pe 11 martie 2013.

In cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregatire in regim gratuit, pentru 200 de elevi si absolventi de liceu de etnie roma, la materiile biologie si chimie/ fizica. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea in unitatile de invatamant superior cu profil medical si sunt realizate de profesori de specialitate. In plus, candidatii selectati in program participa la tabere de motivare si primesc burse lunare in valoare de 500 de lei/ luna.

Inscrieri si detalii despre program pe www.profesionistiromi.ro, sectiunea BURSE ROMI.