Pe 20 ianuarie se incheie inscrierile la Gala Premiilor Participarii Publice – editia a V-a!

0

“Gala Premiilor Participarii Publice este despre picaturile chinezesti. Picaturile chinezesti sunt oamenii si organizatiile care nu se resemneaza, sunt cei care lupta pentru drepturile lor, cei care schimba legi strambe, cei care ii responsabilizeaza pe guvernanti”. Oana Preda, Director Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe)

Cu fiecare editie a Galei Premiilor Participarii Publice (G3P) spunem ca aceasta gala demonstreaza in primul rand ca “se poate” ca oamenii obisnuiti sa razbata la masa la care se iau deciziile si ca premiantii n-ar trebui sa fie niste exceptii, ci exprimarea normalitatii pentru o tara democratica. Cei care urca pe scena galei de 5 ani incoace sunt oamenii care isi iau in serios drepturile civice si reusesc sa aiba o voce puternica in fata autoritatilor publice, pentru ca acestea sa-si faca mai bine treaba in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta.

Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.

La Gala din 2012 Emil Stetco a fost premiat pentru ca a reusit sa mobilizeze comunitatea si sa detemine autoritatile sa opreasca construirea unui crematoriu uman in cartierul Manastur din Cluj-Napoca. Ovidiu Mihut s-a opus constructiei de hidrocentrale in Muntii Fagaras, atragand atentia opiniei publice si autoritatilor despre consecintele negative asupra mediului si mobilizand alte organizatii neguvernamentale. Asociatia Salvati Dunarea si Delta a fost premiata pentru stoparea vanatului in Delta Dunarii, iar Paula Herlo si ProTV au primit premiu pentru imbunatatirea legii adoptiei. 

Cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe va aduce iar pe scena cele mai curajoase si perseverente organizatii, alaturi de institutii publice transparente si responsabile.

Pentru a intra in competitie, completati formularul atasat pana la data de 20 ianuarie 2014 si il trimiteti pe e-mail la [email protected], pe fax la 031 10 50 756 sau prin posta la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, Bucuresti 011261.

Linkuri directe:

·         Formular: http://www.ce-re.ro/g3p/files/Formular_G3P2014_distributed.pdf

·         Ghid de completare a formularului: http://www.ce-re.ro/g3p/files/ghid_g3p_5.jpg

·         Mai multe despre primele patru editii ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre proiectele premiante: www.ce-re.ro/g3p.

Pentru informatii suplimentare: e-mail: [email protected],  telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.

Editia a V-a a Galei Premiilor Participarii Publice este realizata in parteneriat cu: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen Romania, Ambasada Republicii Cehe in Bucuresti, Romanian-American Foundation.

Parteneri Media: Romania Pozitiva, RFI Romania, Decat o Revista, Think Outside The Box, Vice, Realitatea.net, StiriOng.ro 

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este de a actiona pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali.

Gala Premiilor Participarii Publice – G3P este un eveniment anual care premiaza cetateni, organizatii sau autoritati publice care prin actiunile lor reusesc sa determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, in beneficiul comunitatii pe care o reprezinta.

Sursa: www.ce-re.ro