2 Aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

0

Joi, 2 Aprilie, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, in cadrul campaniei “Impreuna invingem autismul!” vor fi organizate o serie de evenimente pentru cresterea gradului de cunoastere a acestei afectiuni in Romania.

Pe 2 Aprilie, in parcul Coltea va fi montat un puzzle sub forma de funda alaturi de copii, parinti, voluntari si sustinatori.

autism20afis-8067658

Funda puzzle este simbolul campaniei internationale de constientizare a autismului. Puzzle-ul reflecta misterul si complexitatea autismului, culorile si formele variate reprezinta diversitatea oamenilor si a familiilor care se confrunta cu aceasta afectiune. Funda, insa, are o luminozitate care semnifica speranta – speranta ca prin cresterea constientizarii autismului si prin interventia timpurie si tratamente adecvate, persoanele cu autism sa aiba o viata implinita. Piesele puzzle vor contine informatii despre autism si vor fi montate in 4 orase din tara:- Bucuresti: ora 11:00, Parcul Coltea, Piata Universitatii (iesirea de metrou spre Spitalul Coltea)- Craiova: ora 14:00, Piata publica, Mihai Viteazul- Iasi: ora 10:00, Piata Palatului

– Timisoara: ora 10:00, Piata Operei

Aflati mai multe informatii despre toate activitatile campaniei pe site-ul www.invingemautismul.ro

Campania “Impreuna invingem autismul!”, care se desfasoara in perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009 este initiata de Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerul oficial, Fundatia Vodafone Romania. Initiatori locali: ANCAAR Craiova, Asociatia “Inca o Sansa” – Iasi, autism.gamara.ro – Timisoara si Asociatia Copiilor cu Autism “Dincolo de Cuvinte” – Timisoara.

Ziua de 2 Aprilie este declarata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului – World Autism Awareness Day (WAAD) din data de 18 decembrie 2007 de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite prin rezolutia 62/139, initiata de Statul Qatar.

Rezolutia World Autism Awareness Day incurajeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite sa ia masuri pentru cresterea constientizarii autismului in randul societatii si sa incurajeze diagnosticul precoce si interventia timpurie. Totodata, este manifestata profunda ingrijorare cu privire la incidenta crescuta a autismului in randul copiilor din toate regiunile lumii si la consecintele si provocarile acestei incidente in ceea ce priveste dezvoltarea. 
 

Organizatii partenere: Step by Step – Gradinitele Bambi, Fundatia Children in Distress – Bucuresti, Fundatia “Pentru Voi” – Timisoara, Centrul pentru Educatie Incluziva “Paul Popescu Neveanu” Timisoara, Fundatia Rubin, ANCAAR Iasi, Asociatia Puzzle Romania, Asociatia Parintilor cu Copii cu Autism Bucuresti sector 6, AEGEE Timisoara, Help Autism Now Society USA.

Sustinatori: 2activePR, Bucuresti Mall, Plaza Romania, Casa de Productie 4 Proof Film, Cocor MediaChannel, Curtea Veche, Fan Courier, Iulius Mall, Librariile Humanitas, Libraria Carturesti Timisoara, Opera Nationala Romana Timisoara, Primariile din Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara, Zoom TV.