2 octombrie – Ziua LIVESTRONG, o zi de constientizare asupra persoanelor afectate de cancer la nivel global

0

Ziua LIVESTRONG este o zi mondiala de actiune pentru sarbatorirea supravietuirii si pentru a lucra catre obiectivul: o lume fara cancer. Publicul este invitat sa viziteze site-ul www.potisitu.ro, sa asculte marturiile tinerilor romani care au invins aceasta boala si sa isi arate solidaritatea achizitionand o bratara galbena care simbolizeaza tratarea cu succes a cancerului.

Pe data de 2 si 3 octombrie membrii clubului Temerarii si voluntarii Asociatia Little People vor organiza campanii de strangere de fonduri in Iulius Mall din Cluj-Napoca si Baneasa Shopping City din Bucuresti. Strangerea de fonduri va consta in vinderea de bratari galbene cu inscriptia ”Temerarii stiu ca se poate –Poti Si Tu!”. Fondurile stranse in urma celor 2 zile de campanie vor fi folosite pentru renovarea unei camera de joaca si terapie in Spitalul ,,Sfanta Maria” din Iasi, asa cum au decis tinerii supravietuitori de cancer din Romania.

Asociatia Little People lucreaza in stransa colaborare cu Fundatia Lance Armstrong din anul 2009, Little People fiind prima organizatie din Romania care a sarbatorit Ziua Internationala LIVESTRONG in anul 2009. Totodata, Campania “Poti Si Tu!” initiata de membrii clubului TEMERARII, tineri care au invins cancerul, sub deviza Little People, a fost recunoscuta si aclamata de catre directorul Fundatiei.

Vineri, 1 octombrie, Asociatia Little People, in colaborare cu 100 de voluntari, angajati ai firmei de servicii profesionale PricewaterhouseCoopers (PwC) vor reamenaja spatiul verde din fata Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din Bucuresti.

 Publicul clujean va avea oportunitatea sa vizioneze o expozitie inedita cu lucrarile copiilor internati pe sectiile oncopediatrice. Lucrarile expozitiei au fost realizate in cadrul proiectului ,,Caruta Creativa” prin programul de sanatate ,,Pot Ajuta?” finantat de MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate.

Face-painting, baloane si prajituri in culori galbene vor transforma acest weekend intr-un eveniment interactiv si distractiv!

Reprezentantii presei sunt asteptati in 1 octombrie in Bucuresti in fata Institutului Oncologic ,,Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, soseaua Fundeni 252 la conferinta de presa incepand cu ora 12:00, iar pe 2 octombrie  in Cluj-Napoca in Iulius Mall, Libraria Carturesti la conferinta de presa incepand cu ora 12:00.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.thelittlepeople.ro