21 – 22 februarie 2014 – Conferinta si atelierul de lucru “Servicii comunitare medico-sociale integrate”

0

In perioada 21 – 22 februarie 2014 se va desfasura la Bucuresti conferinta internationala “Servicii de sanatate si sociale integrate” organizata in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman, Fondul Tematic “Reforme in domeniul sanatatii” – “Cresterea accesului la servicii medicale si sociale: Servicii medicale si sociale integrate la nivelul comunitatii”. Conferinta face parte din procesul de dezvoltare a capacitatii autoritatilor locale preselectate din trei judete participante: Botosani, Salaj si Tulcea.

Conferinta constituie si evenimentul de lansare a proiectului la care vor participa reprezentantii celor 18 autoritati locale/consortii ale autoritatilor locale pre-selectate, ai furnizorului de formare (Asociatia Romana de Sanatate Publica si Management Sanitar) dar si lectori nationali si internationali care vor prezenta experiente relevante in domeniul furnizarii serviciilor medicale si sociale integrate la nivelul comunitatii.

Prezentul proiect se adreseaza comunitatilor rurale si oraselor mici din judetele Botosani, Salaj si Tulcea si are drept scop dezvoltarea de modele functionale de servicii sociale si de sanatate, integrate si gestionate la nivel local cu scopul imbunatatirii accesului la ingrijiri de sanatate si servicii sociale, in special pentru populatia defavorizata, printr-o stransa colaborare intre serviciile comunitare medicale si sociale.

Acesta se desfasoara in baza Acordului-cadru intre Consiliul Federal Elvetian, reprezentat de catre Agentia Elvetiana de Dezvoltare si Cooperare si Guvernul Romaniei, reprezentat de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii, privind implementarea Programului de Cooperare Elvetiano – Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse. Organismul Intermediar Elvetian (OIE) administreaza Fondul Tematic “Reforme in domeniul sanatatii” din cadrul Programului de Cooperare Romano-Elvetian (Institutul Elvetian Tropical si de Sanatate Publica si Fundatia CRED, Centrul Romano-Elvetian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sanatate).

Agenda conferintei este disponibila AICI.

Persoane de contact:

Maria-Cristina Dinescu – Responsabil program [email protected] – Ministerul Sanatatii

Luminita Marcu – Coordonator Program – 0213111247, [email protected],  Laurian Arghisan – Specialist Sanatate Publica si Management – 0213111247, [email protected], Mihaela Alexandru – Asistent Proiect – 0746074427, [email protected] – Fundatia CRED (Organism Intermediar Elvetian pentru Fondul de Sanatate)