“Accepta-ma, intelege-ma, invata-ma”

0

Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog (CNSMLA) au incheiat un parteneriat pentru identificarea si managementul cazurilor de ADHD (deficit de atentie/hiperactivitate/impulsivitate).

Principalele persoane vizate in cadrul acestui parteneriat sunt educatorii si profesorii  in scopul de a facilita accesul la informatii despre intelegerea cauzelor, manifestarilor si modalitatilor de tratament pentru ADHD.

Problemele legate de tulburarea ADHD sunt uneori subevaluate in cabinetele medicale si de obicei ignorate in scoli, de aceea copiii cu ADHD sunt de multe ori stigmatizati, tocmai pentru ca nu exista, la ora aceasta, un mod eficient de recunoastere si de integrare a lor in comunitatea de invatamant. Majoritatea copiilor care prezinta aceasta tulburare sunt etichetati gresit, mutati des dintr-o clasa in alta sau risca sa fie dati afara din scoala”, declara Ileana Botezat Antonescu, director CNSMLA, pentru evz.ro.

Vor fi organizate intalniri la sediile institutiilor locale subordonate ministerelor, in cadrul carora vor fi oferite informatii legate de ADHD cadrelor didactice si consilierilor scolari.

Aceste intalniri vor avea loc in Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Mures, Brasov, Cluj, Timis, Arad, Alba, Prahova, Arges, Bacau, Dolj.

Sursa: evz.ro