“De vorba cu emotiile” cu Dr. Andy Bondy, conferinta tematica acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania

0

Educational Consultants Romania (PECS),  Asociatia Don Orione si Universitatea din Bucuresti va invita la prima conferinta sustinuta in Romania de Dr. Andy Bondy, expert international in analiza comportamentala si comunicarea functionala. Evenimentul va avea loc joi, 14 martie, ora 9.00 la sediul Asociatiei Don Orione din Voluntari, Bd. Eroilor, nr. 124-126.

Dr. Andy Bondy, care face parte dintre primii 10 cei mai respectati speakeri despre autism si care are peste 30 de ani de experienta in lucrul cu copiii si adultii cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare, vine pentru prima data la Bucuresti pentru a vorbi despre cum se preda limbajul emotiilor si cum se dezvolta comportamentul verbal la persoanele cu dizabilitati. Acesta este totodata si co-inventatorul metodei de comunicare prin schimbul de pictograme – PECS, si co-fondatorul Pyramid Educational Consultants.

Conform ONPRH, in Romania, in cazul copiilor cu dizabilitati, jumatate dintre acestia (aproape 30.000 de copii) au o dizabilitate grava de grad I. In functie de tipul dizabilitatii, cel mai preponderent in randul copiilor se regasesc cele de tip somatic, (13.000 de cazuri inregistrate), urmate de cele de tip asociat (cu 12.625 de cazuri), mental (11.200 de cazuri) si psihic (aproape 11.000).

La eveniment au fost invitati reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ambasadei Americii, Ambasadei Marii Britanii si ai Ambasadei Italiei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Asociatiei Don Orione.