Asociatia Charity Works Romania in parteneriat cu Fundatia Vodafone renoveaza Centrul de Asistenta si Tratament al Distroficilor

0

La Valcele, Judetul Covasna, la 25 de km de Brasov, incepe prima faza a renovarii Centrului de Asistenta si Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania. Peste 75 de angajati Vodafone participa ca voluntari la renovarea Centrului de Asistenta si Tratament de la Valcele, Covasna, in perioada 13-17 iunie 2011.Valoarea totala a primei faze a renovarii Centrului este de 34,000 euro, suma donata de catre Fundatia Vodafone Romania.

Peste 1,000 de beneficiari ai Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania vor beneficia de servicii socio-medicale in urma renovarii Centrului de la Valcele.

Aflat la 500 de metri de unicul Spital din Romania ce interneaza si ofera servicii medicale distroficilor muscular in Romania, Centrul de Asistenta si Tratament de la Valcele, dupa revovare, va avea conditiile necesare pentru ca persoanele afectate de aceasta boala sa beneficieze de conditii decente de recuperare: masaj, fizioterapie si kinetoterapie, sa slujeasca drept loc de cazare pentru parintii si personalul ajutator care ii insoteste pe bolnavi pe perioada recuperarii, va fi un club social pentru pacienti si pentru membrii asociatiei, un loc in care copiii care sufera de aceasta boala vor putea sa aiba acces la jocuri educationale, la o mini-biblioteca, iar tinerii si adultii la cursuri de formare profesionala si reintegrare in societate.

Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.

Asociatia Charity Works, sub sloganul „Remakable Projects for Remarkable People”, construieste parteneriate sustenabile intre donatori si organizatii non-guvernamentale din Romania. Charity Works este o organizatie non-guvernamentala care lucreaza in parteneriat cu alte ONG pentru dezvoltarea de strategii organizationale si de atragere de fonduri de la donatori din Romania, UE si USA.

Asociatia Distroficilor Muscular din Romania este asociatie nationala de persoane cu handicap neuromuscular care numara in randurile sale peste 1000 de membri afectati.ADMR organizeaza, in colaborare cu asociatii similare din strainatate, indeosebi in timpul verii, programe pentru copii, tineri, adulti. Acestea constau in terapii ocupationale, programe educationale, exercitii de recuperare. De asemeni ADMR desfasoara activitati de integrare a distroficilor in societate, actiuni de sustinere a acestora in familie, actiuni de educare a apartinatorilor, actiuni de instruire a membrilor sai pentru ca acestia sa-si cunoasca drepturile, activitati recreative si culturale.