Asociatia React recruteaza 150 de persoane vulnerabile social

0

Asociatia React recruteaza 90 de persoane cu dizabilitati si 60 de persoane beneficiare de venit minim garantat pentru cele 6 intreprinderi sociale infiintate in cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”.

Intreprinderile sociale vor derula activitati in domeniul reciclarii si al prelucrarii hartiei reciclate (patru dintre intreprinderi) dar si call center si reciclare mase plastice.

In functie de profilul fiecarei intreprinderi sociale, Asociatia React recruteaza operatori vanzari prin telefon, lucratori in serigrafie, lucratori in prelucrare mase plastice, lucratori sortatori deseuri reciclabile, operatori calculator, lucratori comerciali. Pe site-ul proiectului, www.fabricadebine.ro si la sediul Asociatiei React din str. G-ral Praporgescu nr. 18, sector 2 Bucuresti, poate fi gasita lista posturilor si conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca.

In regiunea Bucuresti – Ilfov, activitatea de recrutare se va incheia in data de 15 august 2012 cu selectarea a 15 persoane cu dizabilitati si 10 persoane beneficiare de venit minim garantat, pentru fiecare din cele doua intreprinderi sociale infiintate in Bucuresti. Pana in prezent, pentru ocuparea acestor posturi, 41 persoane cu dizabilitati si 12 persoane beneficiare de venit minim garantat au depus CV-uri si au participat la sesiuni de interviuri.

Criteriile de selectie a viitorilor angajati vor avea la baza competentele profesionale, abilitati tehnice, experienta si capacitatea de a lucra in echipa.

In vederea unei integrari profesionale de succes, persoanele selectate vor beneficia de consiliere profesionala si psihologica dar si de formare profesionala specifica.

Ne-am propus sa determinam schimbari pozitive majore in comunitate, in comportamentul si in mentaliatea oamenilor. Acest proiect, prin impactul social si de mediu pe care il va genera, vine sa confirme, inca o data, angajamentul Asociatiei React de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care ne desfasuram activitatea“, a declarat Anca Stefan, Managerul Proiectului.

Acesta este un proiect de dezvoltare a economiei sociale şi de integrare in campul muncii a persoanelor vulnerabile social. Proiectul se desfasoara pe durata a 32 de luni şi are ca finalitate infiintarea a sase intreprinderi sociale in 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti si Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia si crearea a 150 de noi locuri de munca pentru persoane cu dizabilitaţi şi persoane care traiesc din venitul minim garantat.

Economia sociala raspunde nevoii de ocupare a fortei de munca, punand accent pe integrare sociala si nu pe asistenta sociala. Ea se bazeaza tocmai pe capacitatea membrilor unei comunitati de a se coagula si de a se constitui intr-o forma de organizare economica. Aceasta identifica si utilizeaza potentialul resurselor umane, financiare si materiale de care dispune comunitatea.