“Traim Sanatos!”, a doua sesiune de inscrieri in cadrul programului de preventie si combatere a obezitatii infantile

0

Fundatia Wings are placerea de a anunta a doua sesiune de inscrieri in programul de preventive si combatere a obezitatii infantile ”Traim Sanatos”. Evenimentul va avea loc Sambata, 9 Martie, incepand cu orele 9:00 la Atlantis Fitness & Lifestyle (Soseaua Erou Iancu Nicolae, Nr. 12-26).

La 3 luni de la demararea activitatilor, inca 40 de familii se alatura proiectului demarat de Fundatia Wings la finele anului trecut. Evenimentul marcheaza finalizarea primei etape a programului pentru seria pilot si extinderea activitatilor in cadrul programului.

Inca din Septembrie anul trecut, 20 de familii care s-au inscris in program au beneficiat de avantajele incluse. Acestia au parte de trei antrenamente saptamanale la sala de sport, ce includ atat ore de gimnastica cat si inot, doua sedinte pe luna de consiliere psihologica atat pentru copii cat si pentru parintii acestora si doua sedinte de consiliere nutritionala cu specialisti in domeniu. Copii din program beneficiaza periodic de consultatii la medicul pediatru, care le evalueaza si monitorizeaza starea de sanatate. Programul impotriva obezitatii infantile se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Prima serie de copii inscrisa in program a implinit 3 luni de activitate si rezultatele sunt evidente. Programul pentru care inscrierile au inceput in luna Septembrie pe site-ul Fundatiei WINGS, se desfasoara pe o perioada de 12 luni si ofera in mod gratuit sprijin copiilor supraponderali si obezi. Incepand cu aceasta luna, 50 de copii vor beneficia in mod gratuit de programul fundatiei, iar pana la sfarsitul anului, peste 100 de copii cu probleme de greutate vor beneficia de activitati sportive sub atenta supraveghere a unor antrenori precum si de consiliere psihologica, nutritionala si medicala”, declara Rebeca Walter – Presedinte Fundatia Wings.

Inscrierile in program continua pe site-ul fundatiei unde sunt disponibile toate informatiile referitoare la proiect precum si alte noutati si evenimente surpriza din cadrul proiectului. Mai multe informatii despre programul ”Traim sanatos” sunt disponibile la adresa www.fundatia-wings.ro .

Programul demarat in luna Septembrie a anului trecut de Fundatia Wings si sustinut de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania) isi propune incurajarea unui stil de viata sanatos si vizeaza obezitatea infantila, ce a inregistrat in ultimii ani o crestere alrmanta. Conform ultimelor studii efectuate la nivelul Uniunii Europene, Romania se claseaza pe locul al treilea in Europa la capitolul obezitate infantile. Datele arata ca 50% dintre romani sunt supraponderali si 25% sunt obezi.