Campanie de informare privind cancerul pulmonar

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9874725

eventubebig-1368968

Data: 15-11-2010

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, cu sprijinul Roche Romania, desfasoara in luna noiembrie in 20 de orase din tara, o campanie de informare cu privire la cancerul pulmonar. Vor fi astfel distribuite materiale informative in 20 de hipermarketuri Carrefour din Bucuresti, Iasi, Sibiu, Constanta, Suceava, Braila, Oradea, Focsani, Brasov, Pitesti, Cluj, Arad si Buzau.

Exista mai multe tipuri de cancer pulmonar dar cele mai frecvente sunt cancerul bronho-pulmonar non-microcelular (circa 75% din cazuri) si cancerul pulmonar cu celule mici. Simptomele care pot precede un cancer pulmonar sunt: tuse care nu mai trece, respiratie scurta sau suieratoare ce apare in timpul desfasurarii unor activitati care inainte nu existau, voce ragusita, tuse cu sange, lipsa poftei de mancare sau pierdere in greutate fara niciun motiv, bronsite repetate, durere la nivelul pieptului, spatelui sau bratelor.

Screeningul modern al sindromului Down, in premiera la MedLife Campanie nationala dedicata adolescentilor si tinerilor cu autism din Romania Asociatia Charity Works Romania in parteneriat cu Fundatia Vodafone renoveaza Centrul de Asistenta si Tratament al Distroficilor Cerintele Aliantei pentru Sanatate din Romania pentru rezolvarea situatiei din sistemul medical Dezbatere publica „efectele non-motorii ale bolii parkinson” Studentii medicinisti in sprijinul sanatatii rurale O noua actiune a campaniei ,,RESPECTA VIATA! ROAD SAFETY” S-a lansat programul “Living together, breathing together- Traim impreuna, respiram impreuna” “Spune DA vietii!”… La “Marsul pentru viata”! „Diferiti…..dar EGALI”

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-3069956