Cu sprijinul Fundatiei Estuar 350 de persoane si-au folosit activ creierul in cadrul Brain Awareness Week 2013

0

Saptamana de Constientizare a Creierului, o campanie globala pentru cresterea gradului de constientizare publica despre progresul si beneficiile privind cercetarea creierului s-a desfasurat anul acesta in perioada 11-15 martie, marcand 20 de ani de activitate in sanatate mintala pentru Fundatia Estuar.

Fundatia Estuar in parteneriat cu Dana Foundation a sustinut Saptamana de Constientizare a Creierului, prin activitati si evenimente desfasurate in cadrul centrelor sociale ale fundatiei, Centrului de Consiliere si in diferite institutii publice. 

Campania de constientizare a creierului 2013 a reprezentat un real succes si a reunit specialisti din domeniul sanatatii mintale, studenti, elevi, profesori si reprezentanti ONG. Astfel,  in Bucuresti au participat peste 45 de elevi, studenti si profesori la workshopurile sustinute la Scoala Generala 97 si la Liceul Tudor Vladimirescu,  iar la workshopurile din centrele sociale ale fundatiei si din Centrul de Consiliere au luat parte 40 de persoane. In cadrul campaniei stradale de la Giurgiu au fost informate 50 de persoane si 75 de elevi si profesori au participat la workshopul “Boala Psihica Consecinta disfunctionlatitatii creierului sau a mediului Bio-psiho-social” din cadrul liceului teoretic Nicolae Cartojan. La Cluj au  participat aproximativ 140 de persoane la evenimentele de informare dedicate Brain Awareness Week.

 Pe durata evenimentului au avut loc in orasele Bucuresti, Giurgiu si Cluj, numeroase activitati de informare si promovare prin intermediul workshopurilor: “Rolul cunoasterii creierului in predare”, “Creierul din perspectiva psihologiei evolutioniste”, “Creierul si stresul”, “Drogurile si influenta lor asupra creierului”, “Creierul si anxietatea”, “Functionarea cognitiva in schizofrenie”, “Creierul femeilor o enigma pentru barbati, creierul barbatilor un mister pentru femei”, “Cunoasterea creierului si viata de zi cu zi”, ”Foloseste-ti creierul”.