EKG acasa – inovatie la Caritas Alba Iulia

0

Oferta de servicii a organizatiei Caritas Alba Iulia Ingrijire la Domiciliu s-a largit cu o noua posibilitate: analiza medicala de EKG acum se poate efectua si acasa. Aceasta metoda reprezinta o inovatie unica in tara noastra.

Aparatul EKG stocheaza in memorie datele luate de la pacient, iar acestea sunt transmise prin telefon unui server special al medicilor de specialitate in cardiologie din spitalui Elias din Bucuresti. Medicii in 15 minute pot analiza datele primite iar rezultatele EKG vor fi transmise catre Caritas. Aparatul „HeartView” este un aparat de dimensiune mica, de numai 140 grame, care este in permanenta la asistentele medicale de ingrijire la domiciliu. In prima faza sunt 20 de astfel de aparate in judetele Alba, Mures, Harghita si Covasna. Asistentele medicale au efectuat un training de specialitate pentru a insusi cunostintele necesare pentru folosirea aparatelor.

Cu acest nou serviciu organizatia Caritas Alba Iulia are ca scop grija mai atenta fata de cei in nevoie. Programul de ingrijire la domiciliu vine in ajutorul locuitorilor satelor, acolo unde serviciile medicale sunt mai greu accesibile.

Telemedicina ca metoda este una extrem de benefica din punct de vedere al  reducerii internarilor spitalicesti, sau a listelor de asteptare la medicii de specialitate. Totodata telemedicina reduce costurile de deplasare a bolnavilor, costurile de consultatie si celelalte cheltuieli spitalicesti.

Organizatia Caritas Alba Iulia activeaza in sase judete ale Transilvaniei de peste 20 ani prin programele sale pentru reducerea riscului excluziunii sociale. Cu peste 500 de angajati si 400 de voluntari, organizatia are ca misiune promovarea caritatii.