Fundatia Estuar lanseaza prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati

0

Fundatia Estuar, cu activitate in domeniul sanatatii mintale, lanseaza www.faraeticheta.org, prima platforma online de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati. Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca isi pot incarca CV-ul pe platforma si pot primi consiliere gratuita, iar angajatorii pot posta posturile disponibile din cadrul companiilor pe care le reprezinta.

Conform statisticilor, aproximativ una din sase persoane din populatia apta de munca a Europei a declarat o problema de sanatate de lunga durata sau o dizabilitate. Rata de angajare a persoanelor cu dizabilitati in UE este de aproximativ 50% in comparatie cu 68% pentru restul populatiei. Persoanele cu dizabilitati sunt mai predispuse la excluderea sociala si economica decat celelalte grupuri dezavantajate.

Posibilitatea acestor persoane de a gasi un loc de munca este foarte redusa, deoarece angajatorii nu sunt pregatiti pentru a primi si a acorda suport acestei categorii de oameni. Mai mult, somajul in randul persoanelor cu dizabilitati este dublu fata de somajul inregistrat in randul celorlalte categorii ale populatiei active.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati care doresc sa isi gaseasca un loc de munca, dar si al angajatorilor care doresc sa angajeze astfel de persoane, Fundatia Estuar a lansat platforma www.faraeticheta.org.  

www.faraeticheta.org este prima platforma de locuri de munca dedicate persoanelor cu dizabilitati si a fost conceputa plecand de la nevoia tot mai mare de a creste gradul de informare si de constientizare al publicului cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilitati si probleme de sanatate mintala in campul muncii.

Obiectivul principal al platformei este sa informeze si sa orienteze profesional tinerii si adultii cu dizabilitati pentru a facilita accesul acestora pe piata libera a muncii.

Consiliere gratuita pentru utilizatori

Platforma www.faraeticheta.org ofera informatii actualizate, metodologii si articole care faciliteaza integrarea in munca a tinerilor si adultilor cu dizabilitati. Utilizatorii care sunt in cautarea unui loc de munca isi pot crea un cont si isi pot inscrie CV-ul pe platforma pentru a fi vizualizat de companiile interesate. Mai mult, acestora li se ofera consiliere gratuita in domeniul juridic, vocational, psihologic si psihiatric prin intermediul forumului de discutii si sunt indrumati pentru a obtine un loc de munca.

Facilitati fiscale pentru angajatori

www.faraeticheta.org vine de asemenea, in intampinarea nevoilor angajatorilor care doresc sa angajeze persoane cu dizabilitati. Acestia sunt informati cu privire la facilitatile fiscale de care pot beneficia daca angajeaza persoane cu dizabilitati, sunt instruiti privind integrarea persoanelor cu dizabilitati in cadrul echipei si pot incarca online locurile de munca disponibile in cadrul companiilor pe care le reprezinta.