Interventii psihologice si psihoterapeutice in cadru rezidential pentru persoanele cu probleme legate de abuzul si dependenta de substante

0

ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor), organizatie cu o experienta relevanta in domeniul prevenirii si tratamentului abuzului si dependentei de substante psihoactive anunta organizarea primului training dedicat ingrijirilor de tip rezidential pentru persoanele cu probleme de dependenta si consum abuziv de alcool sau droguri.

Acest eveniment este realizat in colaborare cu prestigioasa institutie Castle Craig, una din cele mai reputate comunitati terapeutice din Europa.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, sambata 13 aprilie, orele 9 – 18 si duminica 14 aprilie, orele 8 – 12 si nu se percepe taxa de participare.

Deoarece locurile sunt limitate, va invitam sa va exprimati intentia ferma de a participa la una din cele doua sectiuni printr-o scrisoare de motivatie adresata doamnei Loreta Isac, Tel. 0747.888.507; E-mail: [email protected]

Termen limita de depunere a scrisorilor de motivatie: 5 Aprilie 2013.

Vor avea prioritate persoanele cu experienta profesionala anterioara in domeniul tratarii dependentelor de substante, respectiv care au posibilitatea de a implementa la locul lor de munca actual tehnicile si abilitatile deprinse in cadrul acestei formari.

Training-ul va fi structurat pe 2 sectiuni distincte care se vor desfasura in paralel:

Ingrijiri psihologice complexe in serviciile de tip rezidential – Aceasta sectiune va acoperi specificul interventiilor psihologice/psihoterapeutice pentru persoanele dependente de substante, realizate in cadru rezidential si va oferi posibilitatea participantilor de a invata tehnici si modalitati de lucru eficiente in tratamentul psihoterapeutic al dependetelor.

Teoria si practica art-terapiei cu persoanele cu probleme legate de consumul de sustante – Aceasta sectiune va oferi participantilor posibilitatea de a participa in cadrul unui maraton experiential de art-terapie si de a invata de la un artist si un terapeut foarte talentat.

Evenimentul este sustinut de HEINEKEN Romania, in cadrul proiectului AlcoHelp, o platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului si dependentei de alcool.

follow_stiriong-6584721