Salvati Copiii Romania lanseaza o actiune de atragere de fonduri pentru echiparea Sectiei de terapie intensiva neonatala a spitalului 'Grigore Alexandrescu'

0

Asa cum poate ai aflat deja, Salvati Copiii Romania lanseaza o actiune de atragere de fonduri pentru echiparea Sectiei de terapie intensiva neonatala a spitalului ‘Grigore Alexandrescu’ cu un incubator de ultima generatie. Pentru achizitia aparatului, in valoare de 10.000 de euro, este nevoie de mobilizarea cat mai multor donatori, persoane fizice sau juridice, in conditiile in care, pentru a face fata nevoilor din aceasta sectie, incubatorul ar trebui instalat in urmatoarele doua luni.

Cateva cuvinte, pe scurt, despre Sectia de terapie intensiva neonatala a celui mai vechi spital de copii din tara: spre deosebire de restul unitatilor sanitare pediatrice din tara, copiii internati aici sunt, cu totii, cazuri grave: majoritatea sufera de malformatii grave — peritonite, atrezii de esofag sau de intestin—, iar sansa lor de supravietuire depinde de echipa de medici si de aparatura pe care acestia o au la dispozitie. Sectia a fost infiintata recent, in anul 2000, pentru a raspunde nevoilor copiilor nascuti prematur care ajung aici din intreaga tara.

‘Ingrijim copii de 700-800 grame, iar unii dintre ei ajung sa stea in spital luni de zile, timp in care casa lor este, practic, un incubator. Raman aici, in sectia de terapie intensiva, pana cand capata suficiente forte sa-si ia viata pe cont propriu. Pentru el, incubatorul este un mod de viata’, spune Ana-Maria Bradeanu, medic neonatolog in cadrul spitalului ‘Grigore Alexandrescu’. Din pacate, supraaglomerarea sectiei de terapie intensiva face ca, prea des, medicii sa fie fortati sa aleaga intre bebelusii care vor avea acces la unul dintre cele patru incubatoare existente.

Sunt trei ani de cand Salvati Copiii Romania a lansat programul de dotare a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din intreaga tara. Anul trecut am poposit in 18 spitale, anul acesta avem pe lista 28. in ciuda eforturilor noastre, in continuare, in Romania mor anual 1.900 de copii cu varsta mai mica de un an. In fiecare zi, aflam de noi si noi cazuri tragice de bebelusi nascuti prematur, care stim ca ar putea fi salvati daca fiecare spital din tara ar fi dotat corespunzator. Depunem fara incetare eforturi in acest sens.

Acum, a venit randul Spitalului ‘Grigore Alexandrescu’. Multumita donatorilor nostri persoane fizice, am reusit sa strangem pana acum 6.500 euro! Inca mai avem nevoie de sustinerea voastra pentru a atinge suma necesara dotarii spitalului!

Ajuta si tu, cu un efort minim. Doneaza lunar 10, 30 sau 100 de lei pentru a sustine sansa la viata a fiecarui copil.Sursa: agerpress.ro