“Spune DA vietii!”… La “Marsul pentru viata”!

0

Asociatia Pro-Vita si alte 20 de asociatii nonguvernamentale organizeaza sambata, 26 martie 2011,“Marsul pentru Viata”,  avand ca scop constientizarea importantei vietii umane, incepand de la conceptie si pana la sfarsitul ei natural.

Evenimentul, organizat simultan la Bucuresti, Timisoara si Satu Mare, se desfasoara sub sloganul “Spune DA Vietii!”, avand  semnificatia unei marturii personale prin care participantii afirma deschis si fara echivoc viata ca valoare suprema, cerand protejarea ei in toate stadiile. In mod special, ei solicita protectia celor mai vulnerabile fiinte umane, copiii nenascuti.

Este prima editie care se va derula simultan in trei orase romanesti, iar organizatorii promit ca evenimentul va deveni unul de traditie, anual. De altfel “Marsul pentru Viata” este deja un eveniment consacrat in alte tari, unde are loc la aceeasi data.

Alegerea datei nu este intamplatoare: 26 martie urmeaza imediat marii sarbatori “Buna Vestire”, considerata sarbatoarea femeii crestine si a bucuriei de a da viata. Cu toate acestea, “Marsul pentru Viata” se doreste un eveniment civic, fara caracter confesional si este deschis persoanelor din toate cultele crestine.

Ora si locul de pornire al marsului in cele trei orase:

Bucuresti – 11.30, din Parcul Kretulescu (langa biserica Kretulescu), Calea Victoriei nr. 47

Timisoara – 11.30, din Parcul Doina, str. Ghe. Doja, nr. 25A (zona Balcescu)

Satu Mare – 11.30, din fata Muzeului Judetean

Cu aceasta ocazie, participantii lanseaza un manifest adresat tuturor romanilor de buna credinta si clasei politice in ansamblul ei, manifest pe care il puteti citi la adresa http://marsulpentruviata.blogspot.com.

Printre organizatori se numara: Asociatia Darul Vietii, Asociatia Pro-Vita Bucuresti, Federatia Pro-Vita Ortodoxa, Fundatia Clinica Provita – Bucuresti, Alianta Familiilor din Romania, Asociatia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”, Asociatia pentru Apararea Familiei si Copilului, Asociatia Provita Media etc. La nivel local, cultele au anuntat sustinerea “Marsului pentru Viata” prin Mitropolia Banatului, Dieceza Romano-Catolica de Timisoara si Episcopia Greco-Catolica de Lugoj, numeroase biserici neo-protestante etc.

Asociatia Pro-Vita este o organizatie civica ce are drept scop principal apararea si afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand din momentul conceptiei si pana la moartea naturala.

Pentru alte detalii consultati blogul http://marsulpentruviata.blogspot.com sau contactati:

Bucuresti – Roxana Puiu, 0744.982.925; Bogdan Stanciu, 0728.673.673

Timisoara – Simona Popa, 0744.644.269; Gerda Chisarau, 0721.335.704

Satu Mare – Adriana Hagau, 0753.500.565, 0725.699.302