Ziua Internationala a sindromului Down

0

Fundatia Star Of Hope Romania in parteneriat cu Asociatia de parinti „Renasterea Sperantei” si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza miercuri, 21 martie 2012, ora 12.00, Ziua Internationala a sindromului Down.

Evenimentul face parte din campania nationala de constientizare „Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem sindromul Down!”, lansata la initiativa Asociatiei Aldo Cet Bailesti impreuna cu  mai multe Asociatii ale persoanelor cu Sindrom Down din Romania.

In cadrul acestui eveniment va fi lansat un pachet informativ constand din o brosura cu informatii uzuale despre sindromul Down, o carte cu informatii medicale despre urmarirea starii de sanatate a persoanelor cu sindrom down si un album foto cu povesti reale ale unor romani cu sindrom Down si familiile lor.

Copiii de la Centrul Regional „Steaua Sperantei” si tinerii cu sindrom Down de la Asociatia de parinti „Renasterea Sperantei” Iasi vor marca aceasta zi printr-un moment artistic si vor demonstra ca sunt foarte talentati si ca daca li se ofera o sansa pot deveni utili pentru societate.

La eveniment sunt invitati sa participe educatori, profesori, cadre medicale, profesori, terapeuti, politicieni, autoritati locale si parinti.

Evenimentul va avea loc la Centrul Regional de Reabilitare pentru copii si tineri cu dizabilitati „Steaua Sperantei” Iasi din str. Bariera Veche nr.3.

Ziua de 21 martie a fost proclamata de catre Down Syndrome International, in anul 2006, Ziua Internationala a Sindromului Down. Data a fost aleasa pentru a simboliza unicitatea celor 3 cromozomi 21 care determina aparitia acestui sindrom. Celebrarea Zilei Internationale a Sindromului Down este o actiune care isi propune sa dea glas persoanelor cu Sindrom Down, dar in acelasi timp sa implice societatea civila in identificarea solutiilor si oportunitatilor pentru participarea si incluziunea lor.