114 clujeni duc mai departe traditia tesutului la razboi

0

114 sateni din judetul Cluj au absolvit cursurile de tesatorie manuala organizate de World Vision Romania, Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale ASDR Dezmir si  Ascendo S.R.L., in prima etapa a proiectului Atelierul de Mestesuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest.

Festivitatea de absolvire a mesterilor populari va avea loc miercuri, 23 ianuarie 2013, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj Napoca (Str. Memorandumului nr. 21). Pe langa diplomele certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, tesatorii vor primi subventii in valoare de 400 lei / cursant. Beneficiarii provin din localitatile Apahida, Mera, Cojocna, Moara de Padure, Bontida, Dezmir, Sandulesti, Baisoara, Fizesu Gherlii, Copaceni, Liteni si Stana.

In a doua etapa a proiectului, absolventii cursurilor de tesatorie, precum si persoane care practica alte mestesuguri, au sansa sa isi imbogateasca pregatirea urmand cursuri de antreprenoriat. Mesterii instruiti in Atelierul de mestesuguri vor beneficia, in etapa finala, de promovare prin intermediul unei platforme e-business si se pot afilia celor trei asociatii profesionale locale nou-create si unei retele de colaborare cu pensiuni rurale din regiune.

Cursurile de antreprenoriat se vor desfasura in perioada martie – aprilie 2013 si ofera informatii esentiale despre legislatie si contabilitate, tehnici de vanzare si marketing, inregistrarea si protectia marcii, scrierea unui plan de afaceri si informatica. La finalul sesiunilor, cursantii vor participa la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai reusite 30 de proiecte realizate vor fi premiate cu finantarea necesara demararii propriului atelier mestesugaresc.

Inscrierile pentru cea de-a doua etapa au inceput luna aceasta si continua pana la sfarsitul lunii februarie la biroul World Vision Romania din Cluj Napoca (tel. 0731444793). Pentru alte informatii, va invitam sa vizitati website-ul www.atelieruldemestesuguri..ro.  

Fundatia World Vision Romania desfasoara proiectul „Atelierul de mestesuguri” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. World Vision Romania incurajeaza acest proces pentru a imbunatati conditile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor sanse sporite de educatie, dezvoltare si bunastare.