14 octombrie, Ziua Internationala de constientizare a nevoii de ingrijire paliativa pediatrica

0

Pe 14 octombrie 2016, HOSPICE Casa Sperantei s-a alaturat campaniei initiate de The International Children’s Palliative Care Network (ICPCN), Hats On 4 CPC, prin care s-a dorit atragerea atentiei comunitatii internationale asupra nevoii de ingrijire paliativa in cazul copiilor care sufera de boli incurabile.

Sub sloganul “Poarta si tu palaria ce reda copilaria!”, HOSPICE i-a invitat pe membrii comunitatii, ca, in semn de sustinere pentru copiii cu boli cu prognostic limitat de viata, sa isi faca un selfie purtand o palarie si sa posteze fotografia sau sa o seteze ca imagine de profil a contului lor de Facebook. In plus, la Centrele HOSPICE din Brasov si Bucuresti au avut loc activitati dedicate acestei zile.

La Bucuresti, voluntari ai HOSPICE si echipa centrului de zi din cadrul sectiei de pediatrie au confectionat din carton mici palarii colorate, pe care le-au primit copiii pacienti ai organizatiei, iar la Brasov, copiii aflati in grija fundatiei au pregatit o sceneta muzicala, compusa si regizata de ei, „In cautarea Fericirii”. In plus, voluntarii HOSPICE au organizat in Piata Sfatului o actiune stradala, incepand cu ora 14.00.

In Romania, nevoia de ingrijire paliativa pediatrica este foarte mare. Potrivit estimarilor actuale, peste 5000 de copii sufera de boli cu prognostic limitat de viata, dar, din pacate, mai  putin de 10% dintre ei primesc servicii de ingrijire paliativa.

HOSPICE Casa Sperantei este singura entitate din tara care ofera servicii complete de ingrijire paliativa copiilor si adultilor cu boli incurabile. Fundatia ofera intreg sprijinul gratuit si neconditionat acestora si celor dragi lor. In acest moment, organizatia are in grija peste 300 de copii, cu diagnostice grave, precum boli neurologice cu dizabilitati multiple, cancer, malformatii congenitale s.a.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 24 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro.