470 de alergatori ai Team HOSPICE au participat la Maratonul Bucuresti pentru a sustine ingrijirea paliativa a pacientilor cu boli incurabile

0

HOSPICE Casa Sperantei a participat duminica pentru a 8-a oara la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank, ca organizatie beneficiara pentru a strange fonduri necesare acordarii de ingrijire paliativa gratuita copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile. In Team HOSPICE, echipa de alergatori a organizatiei, s-au inscris cu aceasta ocazie 470 de persoane, atat prin intermediul companiilor din care fac parte, cat si individual, pe team.hospice.ro, iar in urma participarii la eveniment, organizatia a strans 285.000 de lei pentru finantarea serviciilor de ingrijire pe care le ofera.

76 dintre alergatorii Team HOSPICE au ales sa sustina organizatia prin intermediul unui cont pe platforma Galantom.ro, unde au strans fonduri pentru ingrijirea paliativa a copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile. In total, fondurile stranse pe Galantom depasesc 70.000 de lei, numarul donatiilor fiind de circa 700.

In total, fondurile adunate de organizatie prin intermediul fundraisingului individual si al sponsorizarilor se ridica la 285.000 de lei. Cu aceasta suma, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii adulti si copii care sufera de boli incurabile 438 de zilie de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 712 vizite la domiciliul pacientilor si 1425 de participari in centrele de zi.

La Maratonul Bucuresti, Team HOSPICE a beneficiat de sprijinul Kaufland Romania, Electrica SA, Hervis, Coca Cola, InterContinental Bucharest si Event Stuff.

Cea mai mare parte a alergatorilor s-au inscris in Team HOSPICE prin intermediul companiilor la care lucreaza: Kaufland, Electrica SA, GSK, KPMG, Oracle, Servier, Edenred, Zentiva, Coca-Cola, Hervis, Holcim, Decathlon, BearingPoint, Schneider Electric, Marsh, Fundatia Vodafone, Orkla Foods Romania. De asemenea, angajatii companiilor Misys si Colliers au strans fonduri pentru organizatie prin intermediul Galantom.

Team HOSPICE a primit si sprijinul partenerilor media Europa FM, alerg.ro si Running Mag. Din echipa Europa FM au alergat pentru HOSPICE Casa Sperantei Marcela Stancu, Gabriel Oprescu si Stefan Lungociu.

In cortul HOSPICE, masajul alergatorilor a fost asigurat de catre Active Life Romania.

Printre sustinatorii serviciilor de ingrijire paliativa oferite de HOSPICE s-a numarat si cantareata Claudia Pavel, care a alergat in echipa de stafeta Cream Team, alaturi de Mirela Nemtanu, Maria Cristina Banu si Ana Maria Coadalata.

In Piata Constitutiei au luat startul si Stafeta TVR pentru HOSPICE, formata din jurnalisti ai Televiziunii Romane: Andreea Archip, Andra Soceanu, Mihai Radulescu si Costin Desliu, care au alergat pentru cauza HOSPICE.

De asemenea, sportivul de anduranta Andrei Rosu a alergat la proba de semimaraton pentru HOSPICE Casa Sperantei impreuna cu echipa Atlantic4, care va strabate in 2017 Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle pentru a sustine amenajarea Centrului socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 24 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 20.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro.