A fost lansat Ghidul de implicare comunitara

0

Asociatia Habilitas – Centrul de Resurse si Formare Profesionala, in parteneriat cu Asociatia Four Change lanseaza ”Ghidul de implicare comunitara”. Acest ghid este destinat organizatiilor neguvernamentale care doresc sa realizeze proiecte de organizare comunitara cu persoanele varstinice si poate reprezenta un exemplu de buna practica in lucru cu seniorii.

In cadrul ghidului sunt descrise pe larg concepte precum organizarea comunitara, Photovoice, ca metoda de semnalare a problemelor din comunitate, dar si etapele care au fost parcurse in procesul de organizare comunitara realizat de cele doua organizatii cu seniorii din Sectorul 6 al Capitalei. De asemenea, ghidul ofera recomandari punctuale privind desfasurarea proiectelor ce implica persoanele varstnici, de la adaptarea materialelor pana la durata intalnirilor.

Initiata in urma cu sapte luni, organizarea comunitara cu seniorii din sectorul 6 a implicat peste 70 de varstnici care locuiesc in Cartierul Drumul Taberei si zonele conexe care au identificat problemele comunitatii din sectorul 6 si au participat la o serie de intalniri si traininguri de dezvoltare comunitara.

Ulterior, 10 varstnici s-au inscris pentru a participa efectiv in cadrul proiectului si pentru a face fotografii, utilizand metoda Photovoice. Timp de 3 luni de zile au fost realizate peste 400 de fotografii care surprind problemele legate de parcarile ilegale, strazile neasfaltate si cladirile in paragina, pana la problemele Parcului Moghioros, cainii vagabonzi si Piata Mica.

Ghidul realizat face parte din proiectul “Prin ochii seniorilor!”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

follow_stiriong-1622192