„HEALTHY LIFESTYLE/STIL DE VIATA SANATOS” (Erasmus plus – Mobilitati de Tineret – Actiunea Cheie 1, Resita, Romania)

0

In perioada 04.08.2015 – 16.08.2015, Asociatia „Evolution” din Resita impreuna cu asociatia Tmelnik din Cehia, vor desfasura in localitatea Milcoveni, judetul Caras-Severin, un schimb de tineri organizat in cadrul proiectului “Healthy lifestyle/Stil de viata sanatos”.

Proiectul  “Healthy lifestyle” implica 40 de tineri cu dizabilitati usoare (ADHD, tulburari de comportament, dificultati in vorbire etc.). Proiectul  este finantat de Comisia Europeana, prin programul Erasmus Plus, actiunea cheie 1, Mobilitati ale Tinerilor.

Prin acest proiect ne propunem sa crestem gradul de constientizare in randul tinerilor cu nevoi speciale, privind abordarea unui stil de viata sanatos, prin sport, hrana si protejarea mediului.

In cadrul proiectului, participantii vor avea ocazia sa invete cum se prepara o masa sanatoasa cu  minim de efort, cum se cultiva legume, vor participa la actiuni de ecologizare si vor invata cum pot petrece  timpul in natura, intr-un mod activ, dinamic si distractiv.

Totodata, proiectul promoveaza implicarea tinerilor cu nevoi speciale in activitati civice si de voluntariat. Prin astfel de activitati, incurajam tinerii cu nevoi speciale sa se exprime, sa interactioneze cu alti tineri si sa fie responsabili.

Obiectivele proiectului sunt:

1.      Promovarea dialogului intercultural. Cei 40 de tineri cu nevoi speciale din Romania si Cehia vor interactiona cu tinerii care apartin unei diferite minoritati, etnii si culturi.

2.      Tinerii participanti vor dobandi o atitudine pozitiva  asupra principiilor  care apartin unui stil de viata sanatos.

3.      Determinarea tinerilor sa petreaca timpul in aer liber si  sa interactioneze cu oamenii si cu natura.

Metodele utilizate sunt non-formale, incurajand exprimarea, reflectia, creativitatea, increderea, solidaritatea si miscarea.

Acest proiect este finantat cu sprijin din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului iar Comisia Europeana nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.