Asistentii sociali promoveaza demnitatea

0

Asistentul Social are un rol esential in mentinerea unei societati romanesti sanatoase din punct de vedere social. De aceea, data de 17 Martie 2015 este declarata Ziua Mondiala a Asistentei Sociale. In aceasta zi deosebit de importanta pentru toti asistentii sociali, A.S pro A.S (www.asproas.ro) impreuna cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) organizeaza un eveniment in care puteti avea acces la informatii direct de la sursa, si anume BIBLIOTECA VIE IN ASISTENTA SOCIALA. Evenimentul va fi gazduit de Palatul Parlamentului in data de 17 martie 2015, orele 10.00-13.00. 

Tema evenimentului: Asistentii sociali promoveaza demnitatea.

Nu multi stiu ca rolul unui asistent social profesionist este crucial pentru orice persoana care trece printr-o etapa dificila din viata. Fie ca ai pierdut un loc de munca, o persoana draga, fie ca esti in imposibilitatea de a-ti creste copiii, ca esti discriminat si nu ai acces la resurse pentru a solutiona o problema, cand simti ca nu stii ce sa faci intr-o situatie dificila care iti afecteaza viata personala si sociala, apeleaza cu incredere la un asistent social. Un asistent social nu va face miracole, dar este acolo sa te asculte si sa te ajute sa iti gasesti resursele necesare, nu va decide pentru tine, ci te va ajuta sa identifici propriile cai de rezolvare a problemelor, te va ajuta sa iti redescoperi puterea de a face fata momentelor dificile din viata ta si sa le rezolvi pas cu pas. Cand simti ca viata iti scapa printre degete intre problemele sociale care iti acapareaza viata, un asistent social poate sa iti ofere suportul de care ai nevoie sa iti gasesti solutiile, sa iti recapeti independenta si demnitatea.  El va fi suportul tau pentru schimbarea pe care vrei sa o faci!

Pentru a fi si a deveni mai buni pentru Romania si pentru TINE, in data de 17 Martie 2015, Palatul Parlamentului va gazdui evenimentul “Biblioteca vie in Asistenta Sociala” dupa care va asteptam sa participati alaturi de noi la cresterea demnitatii si promovarea profesiei de asistent social in Piata Revolutiei intre orele 13.00-15.00.

Pentru mai multe informatii despre BIBLIOTECA VIE IN ASISTENTA SOCIALA accesati pagina web: www.asproas.ro

Pana atunci  Keep calm and promote dignity!

Ciobanu Simona , student la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala