Asociatia „Centrul Roman de Initiative” lanseaza doua proiecte pentru calificare si orientare profesionala

0

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia „Centrul Roman de Initiative”, Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara si Dynamic Human Resources Grup anunta lansarea unor noi proiecte strategice cofinantate din Fondul Social European, in cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!”.

Cele doua proiecte: „Calificarea si orientarea profesionala a angajatilor din industria carnii” si „Calificarea si orientarea profesionala a angajatilor din industria panificatiei” au debutat la data de 1 iulie 2010 si se deruleaza pe o perioada de 24 de luni.

Obiectivul general al proiectelor il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria carnii si panificatiei, prin participarea la programe de calificare/recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurand cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatle pietei muncii.

Proiectul urmareste consilierea si orientarea in cariera a 2200 de angajati din industria carnii si calificarea/recalificarea a 750 de angajati, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, fiind incurajate sa participe mai ales persoanele necalificate, cele cu un nivel scazut de calificare si cele care au calificari redundante pe piata muncii.

Cursurile de calificare sunt organizate de furnizori din Romania, autorizati de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor. La absolvirea acestora toti participantii primesc subventii si certificate de calificare recunoscute la nivel national, ce confera dreptul de profesare pe toata durata vietii, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Cei 750 de angajati sunt calificati in urmatoarele meserii: carmangier – 150 angajati;  ciontolitor transator carne – 250 angajati; macelar – 50 angajati; brutar – 100 angajati; brutar-patiser – 100 angajati; comerciant – vanzator marfuri alimentare – 50 angajati; lucrator in morarit si panificatie – 50 angajati.