Asociatia React si Vodafone Romania lanseaza o noua etapa a programului “O sansa pentru viata”

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, sarbatorita de Organizatia Mondiala a Sanatatii pe 14 iunie, Asociatia React si Vodafone Romania anunta lansarea unei noi etape in cadrul programului national de donare de sange “O sansa pentru viata”.

Demarat in 2008, “O sansa pentru viata” este cel mai amplu program national de donare de sange care a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. Nevoia de sange si produse sanguine sigure este in crestere in fiecare an astfel incat sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care doneaza din responsabilitate fata de semeni si societate. Noua etapa a programului national de donare de sange “O sansa pentru viata” raspunde acestei nevoi prin cele trei componente ale sale: lansarea unui spot TV pentru promovarea donarii de sange neremunerate, renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, astfel incat donatorii sa poata dona in conditii depline de siguranta si confort si organizarea unei caravane mobile in cadrul careia publicul larg va putea dona sange fara a primi recompense materiale.

Centrul de Transfuzii Bucuresti este cel mai mare centru de transfuzii din tara, care asigura zilnic necesarul de sange pentru mai mult de 800 de pacienti din spitalele capitalei. In Anul 2012 Asociatia React si Vodafone Romania au renovat parterul centrului si l-au dotat cu aparatura informatica moderna. Astazi va fi demarat procesul de renovare si recompartimentare pentru etajul 1 – cabinetele de consultatii, cele doua sali de donare, blocul de prim ajutor etc.

Caravana mobila se va deplasa  in 100 de locatii la nivelul intregii tari  pana la finalul anului 2013 si vizeaza in principal publicul altruist, tinerii din intreaga tara dispusi sa contribuie la salvarea de vieti omenesti.

Pe situl www.pentruviata.org va fi publicat programul caravanei, cu orasele si adresele exacte unde se va realiza recoltarea de sange. De asemenea, cei care doresc, se pot inscrie ca potentiali donatori pe siteul programului www.pentruviata.org urmand a fi contactati pentru o programare a donarii in cadrul caravanei.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan „Avem nevoie de mai multi donatori benevoli”. Colectarea de sange de la donatorii voluntari, neremunerati, reprezinta piatra de temelie a oricarui sistem transfuzional care isi propune sa asigure in conditii de siguranta cantitatea de sange si preparate sanguine necesara spitalelor. In 2011, aproape 83 de milioane de pungi de sange au fost colectate de la donatori voluntari, neremunerati, cu 8 milioane mai mult fata de 2004, tinta Organizatiei Mondiale a Sanatatii fiind de 100% donare benevola.

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 a fost renovat parterul Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste  300.000 de Euro.

follow_stiriong-6213428